Elon Musk szerint a Bitcoin „egyszerűen briliáns” és a papírpénz eltűnik

-

A Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy a bitcoin rendszere „igencsak briliáns” és a digitális valuta „sokkal jobb módszer a vagyon átadására, mint pár darab papír. Musk az ARK Invest podcast interjújában osztotta meg észrevételeit.

Olvastad már? Bitcoinban kötött kereskedelmi egyezményt Paraguay és Argentina

Megkérdezték Musktól, hogy szerinte a jövőben a bitcoin lesz-e az internet egyetlen pénzneme, melyre azt felelte, hogy a „Bitcoin rendszere igencsak briliáns” és úgy gondolja, hogy „a kriptók egyetlen hátránya, hogy a velük járó számítások nagyon energiaköltségesek.

Ebből adódik, hogy mindenképpen vannak korlátozásai a kriptopénzeknek. Jelenleg nagyon sok energiába kerülne egy új bitcoint csinálni.
Musk kihangsúlyozta, hogy:

„nem lenne jó ötlet a Tesla számára, ha beszállna a kriptóba. Szinte még csak most kezdtük el a fenntartható energia haladását.”

Musk szerint a kriptopénz „megkerüli a valuták szabályait. A papírpénz el fog tűnni, mivel a kriptó biztosan jobb módszer a vagyonok átadására, mint pár darab papír.”
Múlt februárban Musk azt tweetelte, hogy 0.25 bitcoinnal rendelkezik. Azt is elmondta, hogy ezt pár évvel ezelőtt egy barátjától kapta és ezen kívül nem rendelkezik semmilyen egyéb kriptopénzzel.

Korábban számos az iparban jártas figura is elmondta, hogy a bitcoin egy igazán egyedi vagyontárolási forma, igazi „digitális arany”.
Mike Novograth egy korábbi Goldman Sachs partner és a Galaxy Digital kriptokereskedő alapítója azt mondta, hogy „a Bitcoin lesz a digitális arany, egy olyan rendszer ahol független módon tárolhatod a pénzedet.

Ez nem kínai, amerikai vagy akármilyen pénz, hanem független. Ez a szuverenitás sokba kerül és ez így is van rendjén.”
Jack Dorsey a Twitter társalapítója és vezérigazgatója ismert már arról a meggyőződéséről, hogy a bitcoin lesz az „internet őshonos valutája”.
Korábban elmondta, hogy :

„úgy érzi a bitcoin az a kriptopénz, ami leginkább működik úgy, mint egy valuta, az összes többi általánosabb dolgokat csinál, vagy egyetlen dologra összpontosít, mint például az elosztott számítógépes rendszerek.

Nagyon sok zseniális ötlet található az altkoinok közt, de engem leginkább a tranzakciós célokra használható valuták érdekelnek.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!