Argentina kereskedelmi egyezményt kötött Paraguay-al, melyet az országok bitcoinban rendeztek a Cointelegraph en Espanol cikke szerint.

Olvastad már?  Több mint 10.000 francia kiskereskedésben vehetünk bitcoin és ethereum kuponokat

Ez mindkét fél számára újdonság, Paraguay 7.100 dollár értékben vásárolt fertőtlenítő és rovarirtó szereket Argentínától, melyeket kriptopénzben fizettnek ki. A csere bitcoinban zajlott, melyet később argentin pesora váltottak és már pesoban fizették ki a termékek gyártóit.

A fizetés rendezéséhez Argentina a Bitex segítségét kérte. A Bitex egy latin amerikai fizetési szolgáltató, ami támogatja a bitcoinfizetéseket

Manuel Beadroit, A Bitex marketingirodájának főnöke szerint a cég részese az argentin kormány Exporta Simple programjának, melynek célja, hogy elősegítse a 15.000 dollár érték alatti árucikkek és szolgáltatások exportjának lebonyolítását.

A Bitex célja, hogy segítsen a határon túlmenő tranzakciók lebonyolításában.

A Cointelegraph korábban már megírta, hogy a Bitex részt vett az argentin Masventas bank kriptoprojektjében. A Masventas 2018 májusában jelentette be, hogy alternatívát indítana a SWIFT fizetési rendszer ellen bankok számára.

A Bitexet bízták meg azzal, hogy teremtse meg a bitcoin fizetésekhez szükséges ökoszisztémát.

Szintén Argentínában, az ország nemzeti tömegközlekedési kártya szolgáltatója, a SUBE (Sistema Unico de Boleto Electronico) mostantól bitcoint is elfogad, a szolgáltatás jelenleg is több mint 7 millió felhasználóval rendelkezik és 37 helyszínen elérhető.

Mindeközben a paraguayi Bitfury bányászgépgyártó techcég társul a dél-koreai peer-to-peer kutatással foglalkozó Common Foundationnel, hogy számos kriptobányát indítson az országban.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!