Jack Dorsey, a Twitter és Square vezérigazgatója nemrég szerepelt a Joe Rogan Experience podcastban. Elmondta, hogy az internetnek biztosan lesz majd egy hivatalos valutája, amely szerinte a bitcoin lesz.

Olvastad már? A Fidelity kriptoplatformja „végső tesztelés alatt van”

„Szerintem a bitcoin lesz az”

A Joe Rogan Experience podcastnak több mint 4,4 millió hallgatója van. Itt szerepelt Dorsey, aki szerint az internet olyan irányba fejlődik, hogy idővel lesz egy saját valutája.

A Twitter-vezérigazgató szerint jelenleg a bitcoin töltheti be a leginkább ezt a szerepet.

„Szerintem az internetnek lesz egy saját valutája, de nem tudom biztosra, hogy a bitcoin lesz-e. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen megpróbáltatásokon ment át eddig, és milyen irányelvek alapján készítették, alkalmas lenne a célra. Az interneten született, az interneten fejlesztették, az interneten próbálták ki, és az internet kreálta” – mondta.

Dorsey tett már hasonló kijelentéseket a múltban: 2018. májusában azt mondta, hogy az internet hivatalos pénzének a bitcoinnak kellene lennie. Ezen felül az általa vezetett Square egyedül a bitcoinra összpontosít, és nem is tervez más kriptopénzt támogatni a fejlesztés alatt álló Square Cash applikációban.

A bitcoin jobb pénzügyi lehetőségeket biztosít

Dorsey Joe Rogannek elmondta, hogy a bitcoin könnyebbé teszi a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A Square kapcsán megemlítette, hogy azért választották a bitcoint, mivel ez a legjobb mód a cég számára, hogy világszerte elérjék az embereket.

Dorsey az internetet egy digitális országhoz hasonlította. Ezzel magyarázta, miért is szükséges egy valuta az világháló számára.

A hagyományos fiat pénzek általában mind ki vannak téve nacionalista rendelkezéseknek, amelyekkel nem feltétlenül ért mindenki egyet. A bitcoin ezzel szemben matematikai algoritmusok alapján működik, ami mentes bármilyen földrajzi vagy politikai elfogultságtól.

A bankok utálják a bitcoint

Dorsey kitért arra is, hogy állnak a bankok, a részvényesek és a főbb pénzügyi szerepelők a bitcoinhoz.

„Nem túl meglepő, hogy a bankok és egyéb pénzügyi szervezetek nem rajonganak túlságosan a bitcoinért, mivel szembe megy a megszokott pénzügyi rendszerekkel.”

Januárban a JPMorgan elemzői kiadtak egy jelentést, mely szerint a bitcoinnak csak egy disztópikus gazdaságban lehet értéke. 2018-ban Warren Buffet hírhedten „patkányméreg a négyzeten”-nek nevezte a bitconit amely, ha jobban belegondolunk azt jelenti, hogy a bankok a patkányok.

Dorsey arról is beszélt, hogy a bitcoin megváltoztathatja azt, ahogyan az emberek az „érték” szót definiálják.

Végezetül a bitcoin kritikusainak üzent:

„a technológia mindig folytatni fogja fejlődését és jelentéktelenné tesz majd titeket.”

 

Videó: Joe Rogan Experience podcast

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

One Comment on “A Twitter vezérigazgatója szerint a bitcoin lesz az internet valutája”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük