A Twitter vezérigazgatója szerint a bitcoin lesz az internet valutája

-

Jack Dorsey, a Twitter és Square vezérigazgatója nemrég szerepelt a Joe Rogan Experience podcastban. Elmondta, hogy az internetnek biztosan lesz majd egy hivatalos valutája, amely szerinte a bitcoin lesz.

Olvastad már? A Fidelity kriptoplatformja „végső tesztelés alatt van”

„Szerintem a bitcoin lesz az”

A Joe Rogan Experience podcastnak több mint 4,4 millió hallgatója van. Itt szerepelt Dorsey, aki szerint az internet olyan irányba fejlődik, hogy idővel lesz egy saját valutája.

A Twitter-vezérigazgató szerint jelenleg a bitcoin töltheti be a leginkább ezt a szerepet.

„Szerintem az internetnek lesz egy saját valutája, de nem tudom biztosra, hogy a bitcoin lesz-e. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen megpróbáltatásokon ment át eddig, és milyen irányelvek alapján készítették, alkalmas lenne a célra. Az interneten született, az interneten fejlesztették, az interneten próbálták ki, és az internet kreálta” – mondta.

Dorsey tett már hasonló kijelentéseket a múltban: 2018. májusában azt mondta, hogy az internet hivatalos pénzének a bitcoinnak kellene lennie. Ezen felül az általa vezetett Square egyedül a bitcoinra összpontosít, és nem is tervez más kriptopénzt támogatni a fejlesztés alatt álló Square Cash applikációban.

A bitcoin jobb pénzügyi lehetőségeket biztosít

Dorsey Joe Rogannek elmondta, hogy a bitcoin könnyebbé teszi a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A Square kapcsán megemlítette, hogy azért választották a bitcoint, mivel ez a legjobb mód a cég számára, hogy világszerte elérjék az embereket.
Dorsey az internetet egy digitális országhoz hasonlította. Ezzel magyarázta, miért is szükséges egy valuta az világháló számára.
A hagyományos fiat pénzek általában mind ki vannak téve nacionalista rendelkezéseknek, amelyekkel nem feltétlenül ért mindenki egyet. A bitcoin ezzel szemben matematikai algoritmusok alapján működik, ami mentes bármilyen földrajzi vagy politikai elfogultságtól.

A bankok utálják a bitcoint

Dorsey kitért arra is, hogy állnak a bankok, a részvényesek és a főbb pénzügyi szerepelők a bitcoinhoz.

„Nem túl meglepő, hogy a bankok és egyéb pénzügyi szervezetek nem rajonganak túlságosan a bitcoinért, mivel szembe megy a megszokott pénzügyi rendszerekkel.”

Januárban a JPMorgan elemzői kiadtak egy jelentést, mely szerint a bitcoinnak csak egy disztópikus gazdaságban lehet értéke. 2018-ban Warren Buffet hírhedten „patkányméreg a négyzeten”-nek nevezte a bitconit amely, ha jobban belegondolunk azt jelenti, hogy a bankok a patkányok.
Dorsey arról is beszélt, hogy a bitcoin megváltoztathatja azt, ahogyan az emberek az „érték” szót definiálják.
Végezetül a bitcoin kritikusainak üzent:

„a technológia mindig folytatni fogja fejlődését és jelentéktelenné tesz majd titeket.”

 
Videó: Joe Rogan Experience podcast
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!