A kriptopénzipar egyik legismertebb személyisége a Twitteren erősítette meg elképzelését, miszerint az Amazonnak saját altcoint kell majd indítania.

Olvastad már? A Cboe újra beadta ETF-javaslatot, a következő határidő október eleje

Changpeng Zhao, az egyik top kriptotőzsde, a Binance vezérigazgatója. A Twitteren bővebben is kitért az internet üzleti szektorára. Szerinte nem az a helyes kérdés, hogy valóban saját kriptopénzt fog-e kibocsátani az Amazon hanem az, hogy mikor.

Forrás: Twitter.com

A kereskedelmi óriás már számos lépést tett a blokklánctechnológia alkalmazása felé, de a kriptopénzekkel való kapcsolatokról egyelőre csak pletykák szintjén értesültünk.

Számos ilyen pletyka megjelent már a sajtóban: számtalanszor olyanok is, melyek szerint az Amazon integrálni fogja oldalán a bitcoint, mint fizetőeszköz.

„Nem értem miért ne fogadna el minden internetalapú (nem fizikai alapú) üzlet kriptót, mint fizetőeszköz. Egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb bevezetni, mint a hagyományos fizetési módokokat. Kevesebb a papírmunka. Sokkal szélesebb és változatosabb réteget érhetünk el vele demográfia és hely szerint.”

„Az Amazon előbb vagy utóbb kibocsájt egy saját valutát” – tette hozzá CZ.

Ahogy arról a Kriptoworld is beszámolt, Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója is a héten mondta el, hogy az internetnek lesz saját valutája, amely szerinte a bitcoin lehet.

Dorsey a Joe Rogan Experience podcastben szerepelt február 2-án. Nem teljesen biztos abban, hogy a bitcoin betölti-e majd ezt a szerepet, de jelenleg a vezető kriptopénz tűnik a legalkalmasabbnak a feladatra.

„Az interneten született, az interneten fejlesztették, az interneten próbálták ki és az interneten kreálta.” – zárta gondolatait.

Az Amazon „elmaradottságát” elnézve bátran kijelenthetjük, hogy Közép-Európa élmezőnyben jár a kriptopénzek elfogadása terén. Elég csak az Alza.hu-ra gondolnunk, amely immár Magyarországon is elfogad bitcoint, mint fizetőeszközt.

Ha kedvet kaptatok egy kis vásárláshoz, promóciós linkünkön keresztül kipróbálhatjátok, hogyan is működik a rendszer. A bitcoinnal történő fizetés jóval egyszerűbb, mint a bankkártyás, kevesebb lépést igényel, valamint nem jár extra költségekkel.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük