Öt éven belül csak a bűnözők használnak készpénzt és a kripto fog uralkodni

-

Tim Draper milliárdos befektető és ismert bitcointámogató elmondta, hogy öt éven belül már csak a bűnözők fognak fiat pénzeket használni és a kripto világszerte elterjed. Draper a Fox Business amerikai üzleti hírekkel foglalkozó tv csatornának adott interjút február 18-án.

Olvastad már? Pénzmosásra gyanakodnak a kanadai bankok a QuadrigaCX kapcsán

Megismételte korábbi kijelentéseit, miszerint öt éven belül a fiat pénzek nevetségessé válnak és elavulnak.

Draper szerint bűnözőkőn kívül senki sem fog készpénzt használni, mivel a blokkláncon lekövethető a bűnözők tevékenysége.
Elmondta:

„A bűnözök még mindig készpénzt fognak használni, mivel mindenkit elkapnának aki bitcoint használna.”

2018 augusztusában az USA-beli Drug Enforcement Administration (Kábítószer-ellenes Hivatal – DEA) egyik ügynöke elmondta, hogy jobb szereti, ha az emberek kriptopénzeket használnak, mivel a blokklánc lehetőséget nyújt arra, hogy beazonosítsák a bűnözőket.
Draper elmondta az interjúban, hogy szerinte egy bankban kevésbé van biztonságban a pénze, mint bitcoinban.

„A bankom mindig hackertámadás alatt van”

-hozzátette, hogy a mai napig nem sikerült senkinek feltörnie a bitcoin blokkláncát.
Draper szerint a bitcoin sokkal biztonságosabb, mint a dollár, a bitcoinmilliárdos ahhoz hasonlította a bitcoin fiat pénzbe kivételét, mintha aranyat cserélnél kagylókra, mivel olyan ez, mintha visszamennél az időbe.
Szerinte a jövő a bitcoinról és egyéb kriptopénzekről fog szólni.
Amikor megkérdezték, hogy Draper mennyi kriptopénzzel rendelkezik azt felelte:

„nagyon sokkal”

Draper kijelentései nagyban hasonlítanak a fiatal bitcoinmilliomos Jeremy Gardneréhez, aki korábban már elmondta, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer sokkal jobban hibáztatható olyan dolgokért, mint a bűnözés és a terrorizmus.

Ezzel szemben a blokkláncot talán nem is lehetne ilyen dolgokra használni.
Múlt novemberben irtunk róla Tim Draper megismételte 2018 áprilisában tett becslését, miszerint a legnagyobb kriptopénz akár 250.000 dollárt is érhet 2022-re.
Mindeközben jelentős növekedésnek indult a bitcoin a napokban, a cikk írásakor 4.182 dolláros árfolyamon van a CoinMarketCap adatai alapján.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!