Pénzmosásra gyanakodnak a kanadai bankok a QuadrigaCX kapcsán

-

Habozni kezdtek a kanadai bankok a fizetésképtelenné vált QuadrigaCX vagyongazdálkodása kapcsán, a CBC állami hírcsatorna szerint

Olvastad már? Vitalik Buterin nyilvánosságra hozta milyen kriptopénzeket birtokol

Súlyos anyagi gondok léptek fel a QuadrigaCX-nél, Gerry Cotten tulajdonos hirtelen elhalálozása után. Vélhetőleg Cotten volt az egyetlen, akinek hozzáférése volt a tőzsde tartalékaihoz.

Korábban, a QuadrigaCX elköltötte megmaradt hozzáférhető kriptovagyonát a négy nagy könyvvizsgáló cég közé tartozó Ernst & Young-ra, melyet a bíróság nevezett ki az ügy felügyelésére.
A pénteki bírósági meghallgatáson a Bank of Montreal ügyvédjei és a könyvvizsgáló elmondták, hogy a bankok kínosnak érzik a vagyonok kezelését, ismeretlen eredetük miatt.
Elizabeth Pilon, az Ernst & Young ügyvédje a CBC-nek elmondta, hogy nem a bankokat okolja a habozás miatt, mivel valóban fennállhatnak pénzmosással kapcsolatos aggodalmak.
Pillon a következők mondta:

 „A felügyeletnek komoly aggodalma van azzal kapcsolatban, hogy találna-e más intézményt e vagyoni javak kezelésére.”

A cikk szerint a pénteki meghallgatás végén, Michael Wood, az Új-Skóciai Legfelsőbb Bíróság bírója kiadott egy határozatot, ami szerint a QuadrigaCX pénzét a kanadai Royal Bank bankszámlájára kell befizetni.
Az Ernst & Young arra fogja felhasználni ezt a vagyont, hogy kifizesse a jelenleg is zajló bíróság tárgyalások költségeit és „a pénz egy részét a 115.000 felhasználó részleges kármentesítésére fogják felhasználni, akiknek 260 millió dollár kriptopénzzel és készpénzzel tartozik a QuadrigaCX.”

A bankok kételyei már korábban is felmerültek a QuadrigaCX kapcsán, a tőzsde fennállása alatt nem tudott bankszámlát nyitni, a bankok vonakodásai miatt, ehelyett egyéb szolgáltatókhoz fordult a kifizetések feldolgozásához.
A kanadai Imperial Bank of Commerce múlt novemberben befagyasztotta a kifizetés-szolgálgató számláit és azt ezt követi bírósági tárgyaláson a bíróság a bankok javára döntött, a vagyonok beazonosítatlan eredete miatt.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!