Pénzmosásra gyanakodnak a kanadai bankok a QuadrigaCX kapcsán

-

Habozni kezdtek a kanadai bankok a fizetésképtelenné vált QuadrigaCX vagyongazdálkodása kapcsán, a CBC állami hírcsatorna szerint

Olvastad már? Vitalik Buterin nyilvánosságra hozta milyen kriptopénzeket birtokol

Súlyos anyagi gondok léptek fel a QuadrigaCX-nél, Gerry Cotten tulajdonos hirtelen elhalálozása után. Vélhetőleg Cotten volt az egyetlen, akinek hozzáférése volt a tőzsde tartalékaihoz.

Korábban, a QuadrigaCX elköltötte megmaradt hozzáférhető kriptovagyonát a négy nagy könyvvizsgáló cég közé tartozó Ernst & Young-ra, melyet a bíróság nevezett ki az ügy felügyelésére.
A pénteki bírósági meghallgatáson a Bank of Montreal ügyvédjei és a könyvvizsgáló elmondták, hogy a bankok kínosnak érzik a vagyonok kezelését, ismeretlen eredetük miatt.
Elizabeth Pilon, az Ernst & Young ügyvédje a CBC-nek elmondta, hogy nem a bankokat okolja a habozás miatt, mivel valóban fennállhatnak pénzmosással kapcsolatos aggodalmak.
Pillon a következők mondta:

 „A felügyeletnek komoly aggodalma van azzal kapcsolatban, hogy találna-e más intézményt e vagyoni javak kezelésére.”

A cikk szerint a pénteki meghallgatás végén, Michael Wood, az Új-Skóciai Legfelsőbb Bíróság bírója kiadott egy határozatot, ami szerint a QuadrigaCX pénzét a kanadai Royal Bank bankszámlájára kell befizetni.
Az Ernst & Young arra fogja felhasználni ezt a vagyont, hogy kifizesse a jelenleg is zajló bíróság tárgyalások költségeit és „a pénz egy részét a 115.000 felhasználó részleges kármentesítésére fogják felhasználni, akiknek 260 millió dollár kriptopénzzel és készpénzzel tartozik a QuadrigaCX.”

A bankok kételyei már korábban is felmerültek a QuadrigaCX kapcsán, a tőzsde fennállása alatt nem tudott bankszámlát nyitni, a bankok vonakodásai miatt, ehelyett egyéb szolgáltatókhoz fordult a kifizetések feldolgozásához.
A kanadai Imperial Bank of Commerce múlt novemberben befagyasztotta a kifizetés-szolgálgató számláit és azt ezt követi bírósági tárgyaláson a bíróság a bankok javára döntött, a vagyonok beazonosítatlan eredete miatt.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!