A QuadrigaCX kriptotőzsde vezérigazgatója halála előtt írta meg végrendeletét.

-

A nemrég elhunyt Geral Cotten, a kanadai QuadrigaCX kriptotőzsde vezérigazgatója, 12 nappal halála előtt írta meg végrendeletét – számolt be róla a Bloomberg.

Olvastad már? Egyesek növelni szeretnék a bitcoin 21 milliós határát

A Bloomberg által megszerzett dokumentumok szerint Cotten 2018. november 27-én írta meg végrendeletét. Feleségét Jennifer Robertsont nevezte meg, mint kizárólagos örököse.
A Bloomberg megtudta, hogy Robertson számos új-skóciai birtokot örököl, ahol korábban együtt élt a pár, ezen kívül kelownai, Brit Columbia-i birtokait, egy Lexust, egy Jeanneau 51 jachtot, egy repülőt és két csivaváját is feleségére hagyja.

A kanadai QuadrigaCX kriptotőzsde jelentős anyagi problémákkal küzd, mióta vezérigazgatója Crohn-betegség okozta komplikációk miatt 2018 decemberében elhunyt.
Robertson januári nyilatkozata szerint Cotten volt az egyetlen, akinek hozzáférése volt a QuadrigaCX tárcáihoz, a vezérigazgató viszont nem hagyta hátra a hozzáféréshez szükséges jelszavakat. Ez több mint 100.000 felhasználót, valamint 250 millió kanadai dollárnyi kriptopénzt és hagyományos valutát érint.
A Bloomberg szerint számos QuadrigaCX felhasználó indított jogi eljárást a tőzsde ellen, vagyonunk visszaszerzésére. A bíróság 30 nap haladékot adott a QuadrigaCX számára, hogy peren kívül megegyezzen a felekkel.
Cotten halála sok vitát kavart a kriptoközösségben. Számos felhasználó úgy gondolja megjátszotta a halálát, hogy ellopja vagyonukat.  Később viszont nyilvánosságra került a halotti bizonyítványa, melyet a Rajasthan’s Directorate of Economics and Statistics adott ki. Az irat szerint Geral William Cotten december 9-én valóban elhunyt.

Ahogy a Cointelegraph korábban írta, egy bíróság által megbízott ügyvéd kapja meg a titkosított laptopot, amely a kriptopénzekkel rendelkezik.
A noteszgépet a QuadrigaCX képviselői adták át a bíróságnak. Továbbá egy kiszivárgott dokumentum szerint a kriptotőzsde ügyvédjei a cég eladásán is elkezdtek gondolkodni, hogy fedezzék a kialakult csődhelyzetet.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!