Tim Draper kockázatitőke-befektető továbbra is úgy gondolja, hogy a Bitcoin árfolyama 2022-re a 250.000 dollárt is elérheti – jelentette ki egy elbeszélgetésen a november 6-i Web Summit konferencián.

Olvastad már? Hamis Elon Musk Twitter profilok mögül reklámoznak csaló oldalakat 

 

A szakember először még idén áprilisra jósolta ezt az árfolyamot: „Hidd el, így lesz! Lehet, hogy azt hiszik majd őrült vagy, de így lesz, és ez fantasztikus lesz!” – mondta Daper.

Amikor a legutóbbi Web Summit konferencián arról kérdezték, hogy még mindig úgy gondolja-e, hogy a következő négy évben negyvenszeresére növekszik a BTC értéke, így felelt:

 

„Természetesen igen. 5 százalékos piaci részesedéssel beszélünk arról, hogy az árfolyam akár a 250.000 dollárt is elérheti. Ez csak egy cseppnek tűnhet a tengerben, de csupán annyit kell tennünk, hogy lehetővé tesszük a BTC használatát például a Starbucksban. Ekkor mindenki felkiáltana és azt mondaná: Inkább ezt választom! Olyan pénzt szeretnék, amelyet bármely országban ugyanúgy használhatok, vagy inkább egy olyat amely egy adott országhoz, helyhez köt, és máshol nem is működik?”

 

Draper a fiat, avagy „politikai” valuták szükségességét is megkérdőjelezte: „miért kéne megbíznunk olyan pénznemekben, amelyeket valamilyen furcsa politikai párt, vagy más tényező határoz meg?”.

Draper állítása szerint a bankok akkor bocsátanak ki pénzt, amikor csak kedvük tartja, vagy amikor érdekük éppen azt kívánja. A politikától teljesen független fizetőeszköz bevezetése átengedné a pénzáramlás irányítását annak felhasználói, az emberek kezébe.

A májusban megrendezett GovTech Pioneers konferencián Daper olyan jövőt vázolt fel, amelyben a blokklánc-technológia által kínált okos szerződéseket mesterséges intelligenciával összekötve csökkentené az államok befolyását és szerepét ezeken a területeken.

„A Bitcoin, az okos szerződések és a mesterséges intelligencia egyesítésével sikeresen megalkothatnánk a tökéletes bürokráciát” – mondta.

Daper szeptemberben azt nyilatkozta, hogy a kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja a következő 15 évben a 80 billió dollárt is elérheti.

A szakértő szerint a kriptopiac elmúlt hónapokban tapasztalható viselkedéséről azok az emberek tehetnek, akik nem fogadták el a kriptovalutákat, mint a vagyontárgyak egy új fajtáját. Daper azt mondta:

„A kriptovaluták nemsokára billió dolláros piacokra törnek majd be – ezek az egészségügy, pénzügyek, banki és befektetési megoldások, illetve akár a kormányzati szervek.”

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!