Kína enyhíti a kriptotilalmat, már legális a kriptovaluták használata

-

A Bitcoin (BTC) immár birtokolható vagyontárgynak, áruk és szolgáltatások fizetésére szolgáló eszköznek minősül Kínában – jelentette ki a Shenzeni Nemzetközi Választottbíróság. Ez nagy előrelépés a 2017-ben elrendelt BTC tilalom után.

Olvastad már? Tim Draper kitart 2022-re jósolt, 250.000 dolláros árfolyam előrejelzése mellett

 

A tavalyi év végéhez közeledve a kínai kormány a kriptovaluták kereskedelmének egészét betiltotta. Ezt a kínai kriptopénzváltók leállításával érte el, olyan népszerű tőzsdék működését is megszüntetve, mint a BTC China és a Via BTC.

A döntés következménye nyilvánvaló volt: a Bitcoin árfolyama jelentősen zuhant 4000 dolláros értékéről, a piacon tapasztalható nagy mennyiségű értékesítés következtében. A másik jelentős befolyásoló tényező a kínai kriptovaluta bányák bezáratása volt, főképpen azért, mert Kínában található a világ legnagyobb ilyen egysége.

A Bitcoin vagyoneszköz Kínában

A CnLedger friss jelentése szerint azonban a kínai tilalom már a múlté, és a digitális valuták legalizálásra kerültek olyan fizetőeszközként, amelyet emberek és üzleti szervezetek is elfogadnak. A Shenzeni Nemzetközi Választottbíróságot idézve:

„A kínai bíróság megerősíti, hogy a Bitcoin, mint tulajdon törvényileg védett. Egy kriptovalutákat is érintő bírósági esetben született ítéletben is szerepel: a kínai törvény nem tiltja a Bitcoin birtoklását és átruházását, gazdasági értékének köszönhetően pedig törvényi védelem alatt áll, mint tulajdon.”

Wu Katherine kriptovaluta-kutató megvizsgálta a bírósági dokumentumokat, és kijelentette, hogy azok alapján a kriptopénzek törvényes vagyoneszköznek tekinthetőek.

A Bitcoin és a vezető altcoinok alkalmazása az üzleti szférában

Kína különböző részein található vállalatok már elfogadják a Bitcoint, mint fizetőeszközt szolgáltatásaikért. Például Kína legrégebbi technológiai magazinjára, a Beijing Sci-Tech Reportra is előfizethetünk kedvenc kriptovalutánk segítségével.

Az ország egyre több szállodája fogad el kriptopénzt sőt, az Ethereum Hotel kifejezetten az Ethereum használatának népszerűsítésére törekszik azzal, hogy különböző kedvezményekben részesíti azokat az ügyfeleket, akik ETH-val fizetnek az egyes szolgáltatásokért.

A lépés óriási jelentőséggel bírhat a kínai technológiai innovációk feltámasztásában, az utóbbi időben ugyanis idegenkedtek a blokklánc-technológiai újításoktól.

Az ország internet szabályozója arra törekszik, hogy megszűnjön a BTC-felhasználók névtelensége, így a szolgáltatók számára kötelezővé tette a KYC-t, így kénytelenek lesznek azonosítani felhasználóikat.

A szakértők szerint ezzel a lépéssel végre sikerülne véget vetni az egyes hackertámadásoknak, csalásoknak, illetve segíthetne ellenőrizni a gyanús oldalakat, egyéneket. Az ország először tiltakozott a kriptovaluta használata ellen, hivatalos fizetőeszköze, a jüan elértéktelenedésére hivatkozva.

Most azonban bárki anélkül fizethet Bitcoinnal, vagy más kriptopénzzel az egyes szolgáltatásokért és termékekért, hogy annak negatív következményeitől kellene tartania.

 

Forrás: btcnn.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!