Több ellenőrzött fiókot is feltörtek november 5-én, az egyik segítségével pedig állítólag majdnem 170.000 dollárt gyűjtöttek.

Olvastad már? A vezető japán autókereskedők már kriptopénzt is elfogadnak 

 

Miután hozzáférést szereztek a hitelesített fiókokhoz, a csalók megváltoztatták annak nevét és profilképét, hogy a Tesla vezérigazgatójaként szerepelhessenek.

Ezután hozzászólásokat fűztek a valódi Elon Musk tweetjeihez, így egy külső szemlélő őket hihette az üzletembernek.

Ezután a csalók különböző tweeteket osztottak meg, melyeket úgy állítottak be, mintha Musk kriptovalutát osztogatna a jelentkezők között, illetve mindenkit meghívtak az ebben való részvételre.

A Twitter biztonsági ellenőrzéseinek megkerülése érdekében az elkövetők ügyesen megváltoztatták az egyik felhasználót, így ránézésre megmaradt az „Elon Musk” mint megjelenített név, de elkerülték azt, hogy a Twitter automatikusan ellenőrizze a fiókot.

A hackerek állítólag több fiókot is megtámadtak, például a Pathe U.K. filmgyártó, és Frank Pallone Jr. amerikai politikus profilját is.

Lachlan Markay, a Daily Beast riportere arról számolt be, hogy Pallone kampányának szóvivője megerősítette a politikus fiókjának feltörését, azonban ez politikai célok nélkül, egy Bitcoin átverés érdekében történt.

Ezt követően hozzátette, hogy a csalások során használt BTC pénztárcák egyikére 158.256 dollárt utaltak, és az összegek “folyamatosan érkeznek“.

A cikk írásakor a Markay által megadott BTC címhez kapcsolódó tárca egyenlege 26,38 BTC volt (168.930 $).

A Pathe U.K. később megerősítette, hogy visszanyerte hozzáférését profiljához, és letörölte az Elon Musk nevében közzétett, hamis tweeteket.

Más kriptotérben jelentős személyek nevében is történtek hasonló visszaélések. Áprilisban a Telegram vezérigazgatója, arról tájékoztatta követőit, hogy az üzenetküldő alkalmazás átmenetileg leáll a szerverek túlterhelése miatt.

Durov felhívta a figyelmet a nevében tevékenykedő csalókra, akik a Telegram vezérigazgatójának nevében „osztanak” kriptovalutát, hálából a felhasználók támogatásáért cserébe.

Januárban az LTC alapító Charlie Lee kapcsán láthattunk visszaéléseket, amikor több imposztor is hamis LTC kibocsátást reklámozott. A legtöbb csaló az eredeti Charlie Leehez rendkívül hasonló Twitter nevet használt, például: @SatoshiLite, @SatoshiLitez, @SatoshiLitee_.

Szeptemberben Elon Musk már megkérte Jackson Palmer Dogecoin alapítót, hogy lépjenek fel együtt a „bosszantó” Twitteres kriptovaluta-csalók ellen.

Palmer szinte azonnal válaszolt, arra kérve Muskot, hogy mihamarabb küldjön neki privát üzenetet. Később a Dogecoin megalkotója elküldött a vezérigazgatónak egy olyan scriptet, amellyel a probléma állítólag megoldható.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!