Egy japán kriptovaluta-váltó két vállalattal kötött együttműködési szerződést, a kriptofizetések elfogadásának érdekében. Ennek keretén belül már a Hinomaru Limousine repülőtéri taxijai, illetve a Carchs Holdings autókereskedés is elfogad digitális fizetőeszközöket

Olvastad már? Dél-koreai jackereket tartóztattak le

 

A Honomaru reptéri autószolgáltatása

A Bitpoint, Japán 16 szabályozott kriptovaluta-váltójának egyike nemrég két üzleti szövetséget is bejelentett, amelyet a kriptovaluták fizetőeszközként való elfogadásának kapcsán kötött.

Kedden a váltó bejelentette, hogy együttműködésre lépett a tokiói Hinomaru Limousine vállalattal, amelynek lényege, hogy a cég reptéri taxijaiban kriptót is elfogadjon, mint fizetőeszközt. A szolgáltatás próbaidős, egyelőre január 9-ig lesz aktív.

Az 1981-ben alapított Hinomaru 362 limuzint és 161 taxit üzemeltet – írta a Bloomberg. Egy, az ügyet jól ismerő forrás a hírportálnak azt nyilatkozta, hogy „ha a próbaüzem sikeres, a szolgáltatást a hagyományos taxikra is kiterjesztik majd”

A Bitpoint bejelentése szerint a kriptofizetések Tokió 23 fő kerülete és a város két legnagyobb repülőtere, a Haneda és a Narita között közlekedő taxikon kerültek aktiválásra. A rendelkezésre álló járművek típusai négy utas esetében egy Tesla Model S, 4-6 utas esetében pedig egy Toyota Alphard.

A Narita reptérre 19.102 jen (168 dollár) és 37.020 jen közötti összegért, a Hanedára 8300 és 15.600 jen közötti összeért cserébe juthatunk el. Ahhoz, hogy utazásunkat kriptovalutával fizethessük, a Bitpoint tárcaalkalmazást kell használnunk akár Androiddal, akár iOS-el rendelkező készülékünk van. Az app jelenleg a BTC, BCH és ETH-ben történő fizetéseket támogatja.

A Carchs használtautó-kereskedések

November 1-én a Bitpoint együttműködésbe lépett a Carchs Holdings Co. Ltd. vállalattal, hogy lehetővé tegye a kriptofizetéseket a kereskedésekben.

Az 1989-ben alapított Carchs Holdings jelenleg 48 egységgel rendelkezik országszerte. Nyolc kereskedés található Hokkaidó és Tóhoku körzetben, 17 Kantoban, 10 Kanszaiban, 10 Hokurikuban és Csúbuban, illetve további 3 egység Csúgoku, Sikoku és Kjúsu régióban.

A Bitpoint segítségével két kereskedés, a Carchs Mega Szendai Hokkaidó/Tóhoku körzetben, és a Carchs Nangang Kanszai régióban tette elérhetővé ügyfelei számára a kriptovalutával történő fizetés lehetőségét. A próbaidőszak január 9-ig tart majd.

A hivatalos bejelentésben az áll, hogy a két vállalat „a jövőben minden Carchs kereskedésben szeretné elérhetővé tenni a szolgáltatást”.

A Hinomaru Limousine esetében alkalmazott megoldáshoz hasonlóan az ügyfeleknek a Carchs vásárlásokhoz is a Bitpoint tárcáját kell használniuk.

Tavaly decemberben láttunk már példát e két ipar összefonódására: az Idom Inc. japán autóipari csoport a Bitflyerrel (az ország legnagyobb kriptováltója) működött együtt a kriptofizetések bevezetésének érdekében.

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!