Négy fiatal hackert tartóztattak le egy kriptovalutával történő visszaélés ügyében, amelyben több mint 6000 számítógép érintett, és Dél-Koreában az első ilyen eset. – olvasható az Aju Daily angol nyelvű helyi lap november 8-i jelentésében.

 

Olvastad már? A Star Trek William Shatnere tweetjében támogatja Vitalik Buterint

 

A cryptojacking azt a tevékenységet jelenti, mikor az adott számítógép számítási kapacitását kriptovaluta bányászatra használják fel, a gép tulajdonosának tudta nélkül.

Az Aju Daily cikkében egy a Nemzeti Rendőri Hivatal által közzétett jelentésre hivatkozik, melyben részletezik, hogy a négy vádlottat nem helyezték előzetes letartóztatásba, hanem feltételes szabadlábon védekezhetnek. A hackerek 6038 PC-t fertőztek meg, a bányászprogramot egy álláshirdetést tartalmazó e-maillben rejtették el.

A 2017 októberét megelőző két hónapban rendezett cryptojacking kampány eredménye 895 millió dollár értékű kibányászott kriptovaluta volt.

A Hankyoreh dél-koreai újság tudósítása alapján az algoritmusok az anonimitásra épülő Monero (XMR) kriptovalutát bányásszák, amely „gyakran alkalmazottnak” tekinthető ezen a területeken, mivel a Coinhive program segítségével is bányászható.

A Coinhive az XMR böngészőből történő előállítását teszi lehetővé. Egy nyáron készült felmérés alapján a forgalomban lévő XMR mennyiségnek 5 százalékát állították elő csaló tevékenységek.

A hírlap arról is beszámolt, hogy ez az első olyan ügy, amely felhívta magára a rendőrség figyelmét is. Az e-maillben küldött álláshirdetés, amely a malwaret rejtette magában, annyira élethűre sikeredett, hogy mint kiderült, több HR osztályon is gépeket fertőzött meg.

“A biztonsági cégek gyorsan reagáltak a rosszindulatú programok terjedésére, illetve a hackerek bevételei nem voltak túl magasak, az esetek többségét antivírus szoftverrel 3 ~ 7 nap alatt észlelték.”

Globális környezetben vizsgálva a dél-koreai eset messze elmarad más cryptojacking-botrányoktól. Kínában legutóbb 20 gyanúsítottat tartóztattak le, egy állítólag több mint egymillió számítógépet érintő, és 15 millió jüan (2,2 millió dollár) veszteséget generáló ügy miatt.

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!