William Shatner november 7-i pozitív hangvételű Twitter posztja az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin kapcsán kisebb visszhangot keltett a közösségi oldalon, mégpedig az Ethereum hálózatának állítólagos központosítása miatt.

Olvastad már? A blockchain szabadalom  anti-spam szűrésére

 

Shatner kanadai színész, James T. Kirk, a USS Enterprise kapitányának megtestesítőjeként vált sci-fi ikonná, a Star Trek amerikai televíziós sorozatban. Azóta ugyanilyen ismertté vált Priceline reklámarcaként történő szereplése miatt televíziós reklámokban.

A Priceline szóvivőjévé lett korábbi űrhajós kapitány 2,53 millió követővel rendelkezik a Twitteren.

Előzőleg, Shatner pozitív posztjával ellenséges reakciót váltott ki egy „premine apologist” felhasználónevű kriptó twitteraktivistából, aki szó szerint csalónak nevezte az Ethereum társalapítóját, Vitalik Buterint. Ezt azért tette, mert állítása szerint Buterinnek nem sikerült megoldania az ETH hálózatának teljes decentralizációját.

Satner azonban így válaszolt neki: „programozó vagy – menj és csinálj magadnak egy saját blokkláncprojektet, amely decentralizációjában teljesen biztos lehetsz, de tőlem párnahuzatban is tarthatod a pénzedet. Úgy hallottam azt csak az ágyi poloskák társasága felügyeli”.

Shatner ezt követően a blokklánc-technológiáról, és annak gördülékenységéről beszélt a felhasználóknak:

„Az ő nézőpontjai nem veszik figyelembe azt a tényezőt, hogy egy ilyen projekt kódjának ellenőrzöttnek kell lennie egy felülvizsgáló cég, és jóváhagyottnak a konzorcium által, különben nem is működhetne. Emiatt létezik az ERC-20, ERC-721, ERC-1701 stb.”

Shatner tweetjével elismerést váltott ki a kriptoközösségben, egy hozzászóló például lelkendezve megjegyezte: „ERC sztenderdeket sorol fel egy ilyen troll megleckéztetésére!”

A Star Trek rajongók között az örök Kirk kapitány Shatner leszámolása Buterin kritikusával több sci-fi és blokklánc kapcsolatára alapuló viccnek adott helyet. „Hogyan bízhatsz egy Ferengiben?”, és más arra utaló viccek, hogy Shatner csak azért támogatja Vitalikot, mert az hasonlít egy Star Trek karakterhez.

Tény, hogy nem ez Shatner első feltűnése a kriptoszférában: az egykori Kirk kapitány egy napelemes bányásztársaság szóvivője lett, amelyet a Solar Alliance Energy vásárolt fel júliusban egy falu zöldenergia munkaerő-fejlesztési kezdeményezésének részeként a amerikai Illinois államban.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!