Az amerikai Salesforce szoftvervállalat benyújtott egy szabadalmat, amely blokkláncot használna a spam e-mailek kiszűrésére. A szabadalmi dokumentumot november 4-én tette közzé weboldalán az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO).

Olvastad már? Létrejött a Google kriptoalternatívája 

 

A Salesforce, amely felhőalapú levelezőplatformot kínál felhasználóinak, szabadalmaztatott egy olyan megoldást, amely kiszűri a küldés közben módosított leveleket.

Ezen felül a blokkláncvezérelt program segíthet a már meglévő szűrők továbbfejlesztésében is, amelyek gyakran nem tudnak különbséget tenni a spamek és az átlagos e-mailek, például promóciós levelek, között.

Ahogy a dokumentum technikai részében kifejtették, az alábbi módon biztosítják egy adott levél hitelességét: az első szerver, amelyen a levél keresztülhalad, annak tartalmát egy blokkra jegyzi fel, amit aztán a többi csomópont hitelesít.

Amikor a második szerver megkapja a levelet, leellenőrzi a blokkláncot, hogy megtalálja, az adatot vajon megváltoztatták-e. Ha a két levél egyezik, az e-maileket a kívánt módon továbbítják. Ellenkező esetben a spam mappába kerül.

Habár a szabadalom elsősorban a levelező platform megoldásaként van definiálva, a Salesforce megjegyzi, hogy a blokklánc más hitelesítési problémákat is megoldhat, például az egészségügyben, az oktatásban, a tulajdonjogokban, és más jogi dokumentumokban.

A Cointelegraph korábban már beszámolt róla, hogy a Credo e-mailkezelő szintén blokklánc segítségével próbálja féken tartani a spamet. A projektben 10 százalékos részesedése van Tim Drapper, bitcoinbefektetőnek is, aki még 2017-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az utóbbi időben egyre több amerikai vállalat kezdte el felfedezni a különböző blokkláncmegoldásokban rejlő lehetőségeket.

Ilyen volt például az IBM is, amely az egyik legnagyobb blokklánccal kapcsolatos szabadalombenyújtó a világon. Az IBM összesen 89 ilyen szabadalmat juttatott el a hivatalba augusztus 31-ig, amit csak a kínai Alibaba kereskedelmi óriás tudott felülmúlni a maga 90 patentjével.

Az IBM által legutóbb benyújtott szabadalom egyébként a kiterjesztett valóság továbbfejlesztésén kíván segíteni.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!