Hallottál már egy kripto keresőmotorról? Ebben a cikkben egy olyan keresőt mutatunk be, amely tokennel hálálja meg, ha rajta keresztül keresel. Jól hangzik, nem igaz?

Olvastad már? A Google vezérigazgatójának állítása szerint a fia Ethereumot bányászik

Presearch

A Presearch egy nyílt forráskódú, decentralizált kereső, amely Presearch tokennel jutalmazza meg a közösség tagjait (felhasználókat), hogy ezzel népszerűsítse magát.

A világon egyetlen vállalat rendelkezik a keresők piaci részesedésének 77 százalékával, ez pedig befolyással van arra, ki mit talál vagy mit vesz, amely egyértelműen hatással van az életünkre. Éppen ezért szükség van egy olyan közösségi keresőre, amely jutalmakra épül.

Hogyan működik a Presearch?

Ha megnyitjuk a weboldalt, megadhatjuk a kívánt kifejezést, majd rákereshetünk. Ezen talán semmi különös nincs.

A fehér keresősáv alatti lehetőségek azonban érdekesebbek: itt található három alapértelmezett szolgáltatás, ezekre kattintva lehet keresni. A P_ gombra kattintva például megtekinthetitek, milyen szolgáltatásokban található meg a keresett kulcsszó.

A legjobb az egészben

Azért cserébe, hogy a keresőt használjátok, tokeneket kaptok. A kryptomagazin.sk szerkesztői puszta érdekességből kipróbálták a szolgáltatást. A számlán pár keresés után két token jelent meg, ami nagyjából 38 forintnak felel meg. Bele sem merek gondolni, mennyivel „tartozna” a Google, ha minden egyes keresésért ilyen jutalmat adna.

Naponta egyébként maximum 8 tokent szerezhet egy felhasználó (ez 32 keresés), a tokeneket pedig 1000 darab után lehet pénzre váltani, ez idő 4 hónap aktív használatnak felel meg.

Ha a pénzt végül is a semmiből kapjuk, vajon ki fizetheti?

A propagációs időszakban úgy vélem, a tokeneket egy meghatározott marketing-költségvetésből biztosítják, az elképzelés azonban az, hogy a hirdetők tokeneket vásárolnak majd annak érdekében, hogy a keresőn hirdethessenek.

Az ebből befolyt pénzek nem a vállalatot, hanem egyenesen a közösséget gazdagítja majd – hisz a keresőmotor motorja végső soron a felhasználó.

 

Forrás: kryptomagazin.sk

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!