A Barclays elemzése szerint 19 milliárd dollár bevételt hozhat a Facebook Coin 2021-ig

-

A szélesebb pénzügyi körökben egyre nagyobb az érdeklődés a Facebook közelgő stabilkoinja iránt.

Olvastad már? Az ethereum felhasználó, aki véletlenül 365.000 tranzakciós költséggel utalt

A CNBC március 11-ei beszámolója alapján Ross Sandler, a Barclays elemzője azt írta egy ügyfelüknek, hogy a „Facebook Coin” 19 milliárd dollárnyi bevételt hozhat a Facebook számára 2021-ig.

Az új bevételi forrás hatalmas segítség lenne a Facebook számára, mivel tőzsdeárfolyamuk hatalmasat esett a 2018-as botrányok után.
Sandler várja az új stabilkoint, mely az eddig megjelent hírek szerint a Facebook által birtokolt Whatsapp üzenetküldő alkalmazásban lenne elsőként elérhető, mely jelentős mennyiségű bevételt termelne a közösségi médiaoldal számára.

„az oldal számára igencsak szükségessé vált, hogy a reklámokon kívül egyéb bevételi forrásokra is szert tegyen.”

Ha az elkövetkezendő pár évben beválik a kriptopénzek használata Facebooknak, akkor a Barclays szerint 19 milliárd dollárnyi bevételt hozhat az új funkció, ez egy konzervatív becslés szerint is legalább 3 milliárd dollárt fog termelni.
A Facebook jelenleg azzal van elfoglalva, hogy biztosítani tudja a stabilkoin indulását csaknem 3 milliárd felhasználója számára, a Facebook Coin a legrosszabb becslések szerint is jövedelmező lesz.
Sandler elmondta a CNBC-nek:

„Az új jövedelemforrás beindulása után mindenki máshogy fog tekinteni a Facebookra.

A CNBC szerint, a Facebook döntése, hogy első kriptopénzének egy olyan stabilkoint indít, amelynek három különböző fiatpénz adja az értékét. I
Igencsak vonzó lesz a befektetők és felhasználók számára, mivel az árfolyama nem lesz olyan ingatag, mint a hagyományos kriptopénzeké.
Hatalmas értéket teremthet magának a Facebook ezzel a lépéssel, ami nagyon boldoggá teheti a részvényeseket is.

„Minden próbálkozás, mely a reklámozás mellett egyéb bevételi forrásokra próbál szert tenni a felhasználók adatainak árulása nélkül örömhír lesz a Facebook részvényesei számára.”

Érdekességképpen az elemző úgy gondolja , hogy a Facebook nem először próbálkozik egy fizetési rendszer kiépítésén.
2010-ben a cég létrehozott egy virtuális valutát „Facebook credit” néven, mely sokban hasonlított a mai kriptopénzekhez.

A felhasználók fiatpénzből vásárolhattak volna crediteket, melyekkel utána vásárolni lehetett az alkalmazáson belül.
Azonban a Facebooknak kellett volna állnia a fiat és digitális pénzek váltását, ami jelentős költségekkel járt volna a cég számára, így a projekt nem látott napvilágot.
Barclays kutatása úgy hiszi, hogy a Facebook coin először egy „csak mikrofizetésekre és peer-to-peer utalásokra használható kriptopénze lesz, mely hasonló lesz az eredeti 2010-es creditekhez és a mai Venmo alkalmazáshoz.
David Marcus, a PayPal korábbi elnöke vezeti a Facebook blokklánccal és stabilkoinokkal kapcsolatos projektjeit,  a cég nagyobb ambíciókkal is rendelkezik a felület felhasználhatóságára.
Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója nemrég egy blogon írta meg, hogy a cég új, innovatív megoldásokat keres a felhasználói biztonság növelésére.
Ezért is választották a kriptopénzeket, ha minden jól megy, a cég akár a kölcsönök, átutalások és fizikai kifizetések iparára is betörhet a Facebook.
Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!