A szélesebb pénzügyi körökben egyre nagyobb az érdeklődés a Facebook közelgő stabilkoinja iránt.

Olvastad már? Az ethereum felhasználó, aki véletlenül 365.000 tranzakciós költséggel utalt

A CNBC március 11-ei beszámolója alapján Ross Sandler, a Barclays elemzője azt írta egy ügyfelüknek, hogy a „Facebook Coin” 19 milliárd dollárnyi bevételt hozhat a Facebook számára 2021-ig.

Az új bevételi forrás hatalmas segítség lenne a Facebook számára, mivel tőzsdeárfolyamuk hatalmasat esett a 2018-as botrányok után.

Sandler várja az új stabilkoint, mely az eddig megjelent hírek szerint a Facebook által birtokolt Whatsapp üzenetküldő alkalmazásban lenne elsőként elérhető, mely jelentős mennyiségű bevételt termelne a közösségi médiaoldal számára.

„az oldal számára igencsak szükségessé vált, hogy a reklámokon kívül egyéb bevételi forrásokra is szert tegyen.”

Ha az elkövetkezendő pár évben beválik a kriptopénzek használata Facebooknak, akkor a Barclays szerint 19 milliárd dollárnyi bevételt hozhat az új funkció, ez egy konzervatív becslés szerint is legalább 3 milliárd dollárt fog termelni.

A Facebook jelenleg azzal van elfoglalva, hogy biztosítani tudja a stabilkoin indulását csaknem 3 milliárd felhasználója számára, a Facebook Coin a legrosszabb becslések szerint is jövedelmező lesz.

Sandler elmondta a CNBC-nek:

„Az új jövedelemforrás beindulása után mindenki máshogy fog tekinteni a Facebookra.

A CNBC szerint, a Facebook döntése, hogy első kriptopénzének egy olyan stabilkoint indít, amelynek három különböző fiatpénz adja az értékét. I

Igencsak vonzó lesz a befektetők és felhasználók számára, mivel az árfolyama nem lesz olyan ingatag, mint a hagyományos kriptopénzeké.

Hatalmas értéket teremthet magának a Facebook ezzel a lépéssel, ami nagyon boldoggá teheti a részvényeseket is.

„Minden próbálkozás, mely a reklámozás mellett egyéb bevételi forrásokra próbál szert tenni a felhasználók adatainak árulása nélkül örömhír lesz a Facebook részvényesei számára.”

Érdekességképpen az elemző úgy gondolja , hogy a Facebook nem először próbálkozik egy fizetési rendszer kiépítésén.

2010-ben a cég létrehozott egy virtuális valutát „Facebook credit” néven, mely sokban hasonlított a mai kriptopénzekhez.

A felhasználók fiatpénzből vásárolhattak volna crediteket, melyekkel utána vásárolni lehetett az alkalmazáson belül.

Azonban a Facebooknak kellett volna állnia a fiat és digitális pénzek váltását, ami jelentős költségekkel járt volna a cég számára, így a projekt nem látott napvilágot.

Barclays kutatása úgy hiszi, hogy a Facebook coin először egy „csak mikrofizetésekre és peer-to-peer utalásokra használható kriptopénze lesz, mely hasonló lesz az eredeti 2010-es creditekhez és a mai Venmo alkalmazáshoz.

David Marcus, a PayPal korábbi elnöke vezeti a Facebook blokklánccal és stabilkoinokkal kapcsolatos projektjeit,  a cég nagyobb ambíciókkal is rendelkezik a felület felhasználhatóságára.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója nemrég egy blogon írta meg, hogy a cég új, innovatív megoldásokat keres a felhasználói biztonság növelésére.

Ezért is választották a kriptopénzeket, ha minden jól megy, a cég akár a kölcsönök, átutalások és fizikai kifizetések iparára is betörhet a Facebook.

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük