Max Keiser szerint a bitcoin lesz a világ tartalékvalutája

-

Max Keiser, kriptopénztámogató és Egyesült Államokbeli hírmondó biztos abban, hogy a bitcoin leváltja majd az amerikai dollárt.

Olvastad már? Már 50 coin és token a CoinCashnél – most 0,99% a váltási díj!

Keiser szerint ez könnyen bekövetkezhet, ha tovább fejlődnek a pénzügyi kereskedőplatformok és újszolgáltatásokat kezdenek kínálni.

A bitcoin lehet a következő tartalékvaluta

Egy híroldal szerint Max Keiser azt mondta március 12-én, hogy a bitcoin lesz a következő valuta, amit a központi bankok használni fognak.
Ezzel le fogja váltani az amerikai dollárt, melyre jelenleg támaszkodnak a pénzügyi intézmények. Keiser szerint sok egyéb tényező is igazolhatja majd jóslatát.
Az egyik ezek közül az, hogy a bitcoin egy decentralizált felületen és blokkláncon fut, emiatt senki sem irányíthatja. Feleslegessé teszi a közvetítőket is a pénzügyi tranzakciókban, amik szükségesek a fiatpénzek esetén. Az emberek egy harmadik fél nélkül küldhetnének egymásnak pénzt.

A SWIFT-et még mindig intézmények irányítják

Kaiser azt is kihangsúlyozta, hogy a pénzügyi intézmények még mindig irányíthatják a SWIFT-et, melyet a határokon átívelő kifizetésekre használnak.
A SWIFT esetén az Egyesült Államok eldöntheti, hogy ki használhatja a globális fizetési rendszert és ki nem. Ezt a bitcoin esetén lehetetlen lenne szabályozni.
A hírmondó szerint az amerikai tőzsde gyenge teljesítménye is a kriptopénzek felé húzza a befektetők érdeklődését. A nagy intézmények, akik több milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkeznek is saját termékeket akarnak indítani a kriptopiacon.
Néhány példa ezek közül a Fidelity Investments, a Julius Baer és az Intercontinental Exchange (ICE)

A bitcoin lehet a digitális arany

Max Keiseren kívül számos egyéb kriptorajongó is úgy hiszi, hogy a bitcoin lehet a digitális arany.
Mike Novogratz, a Goldman Sachs korábbi pénzügyi partnere is így gondolja valamit elmondta, hogy ezt a szerepet az amerikai dollár vagy a kínai valuta nem töltheti be.
Úgy is becsül, hogy a bitcoin árfolyama folyamatosan emelkedni fog és még 2019-ben eléri a 8.000 dollárt.

Elon Musk, a Paypal társalapítója is úgy gondolja, hogy a bitcoin a közeljövőben lecseréli a fiatpénzeket.
Tim Draper, kockázati befektető is, hogy öt éven belül csak a bűnözől fognak fiatpénzt használni. Draper szerint 2022-re a bitcoin árfolyama nagyjából 250.000 dollár lesz.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!