Az SEC egyik testületi tagja szerint nem értékpapír az Ethereum.

-

Jay Clayton, az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) testületi tagja megerősített egy korábbi elemzést, mely szerint az ethererum és hasonló kriptopénzek nem tartoznak az értékpapírok közé az SEC követelményei szerint.

Olvastad már? A Barclays elemzése szerint 19 milliárd dollár bevételt hozhat a Facebook Coin 2021-ig

Mr. Clayton egy hivatalos közleményt adott, Ted Budd az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának képviselőjének megkeresésére, amiben megkérte az SEC-t, hogy tisztázza miképpen állnak jelenleg a kriptopénzekben.

Konkrétan arra kérdezett rá William Hinman az SEC Pénzügyi igazgatójának véleménye a kriptopénzekről személyes vélemény vagy az SEC véleménye.
Egy korábbi hír szerint Mr. Hinmant a Yahoo Finace hívta meg a 2018 június 14-én tartott All Merkets Summit eseményre, ahol az SEC tagja azt mondta, hogy az ethereum tulajdonságai alapján nem számít értékpapírnak:

„Ha megnézzük, hogyan is működik az ether, akkor láthatjuk, hogy nagyon decentralizált. Nincs egy központi irányító szerv, mint az értékpapírok esetén. Jelenleg nem gondoljuk úgy, hogy szabályozni kéne.”

Annak ellenére, hogy az árfolyamok jól fogadták akkor a hírt a nem hivatalos jellege miatt a kriptoközösségben sokan megkérdőjelezték a kijelentés jelentőségét.
Ez motiválta Ted Buddot és egy csapat kongresszusi tagot, hogy megkérjék az SEC-t, hogy tisztázza, miképpen áll hozzá a kriptopénzekhez, az ICO-khoz és mindegy egyébhez:

Az Ethereum és egyéb projektek nem mennek át a „Howey teszten”

Mr. Clayton hivatalosan is az SEC nevében adott választ. Elmondta, hogy minden egyes kriptopénzt és ICO-t külön-külön kell kiértékelni, de nagyjából bárki belőheti, hogy valami értékpapír-e a Howey teszt alapján.

Számos olyan tesztet alkalmazunk, melyet esetekkel is alátámasztunk, ebbe beleértve a már jól megalapozott „befektetési szerződést, tesztet”, melyet a Legfelsőbb Bíróság is használt olyan híres esetek eldöntésére, mint az SEC v. Howey és a Housing Found inc. v. Forman.
Egy befektetési szerződés alapfeltétele, hogy „egy közös tőkébe fektetés történik, mely legalább ésszerű profitot ígér, amit egy vállalkozás vagy annak menedzsmentje próbál nyújtani.”
Az, hogy egy digitális eszköz „befektetési szerződésnek” számít-e attól függ, hogy a Howey és az abból származó teszek, hogy értékelik ki a digitális eszköz tulajdonságait és körülményeit.
A Howey teszt alapján nagyjából e szempontok alapján számít egy tranzakció befektetési szerződésnek:

Pénzt fektetnek be
Elvárható, hogy profitot hoz a befektetés
Egy közös vállalkozásba történik a pénzbefektetés
A profit a vállalkozástól vagy egy harmadik féltől várható
Jó hír az ökoszisztémának

Mr. Clayman jobban is tisztázni szerette volna a helyzetet, ezért idézett William Hinmantől, az SEC Pénzügyi igazgatójától. A levélben Clayton megerősítette, hogy az ether és minden hasonló token nem számít értékpapírnak:

„Levelében azt is megkérdezte tőlem, hogy egyet értek-e a Hinman igazgató úr által elmondottakkal. Egyetértek abban, hogy az hogy egy digitális eszköz értékpapírnak számít-e folyton változik, és nem lehet így bekategorizálni.
Egy új digitális eszköz a kezdetekben lehet értékpapír, mivel belefér a befektetési szerződés elvárásaiba, de ez idővel változhat, ha más módon kezdik árulni az eszközt, mint az elején. Egyetértek azzal is, hogy egy digitális eszköz tranzakciója akkor sem fér bele a befektetési szerződés elvárásaiba, ha például a személy vagy csoport, aki kapja, az eszközt már nem várja el, hogy a projekt vezetői véghez vigyék ígéreteiket és kötelességeiket.
Ilyen körülmények esetén egy digitális eszköz nem fér bele a befektetési szerződés definíciójába a Howey keretrendszer alapján.”

Mr. Clayton állásfoglalása nagyon fontos lehet az ethereum és hasonló kriptopénzek kereskedői számára, mivel ez utat nyithat ahhoz, hogy az Egyesült Államokbeli kriptotőzsdék szabadon működhessenek a jövőben anélkül, hogy az illegális értékpapírkereskedés vádjától kéne félniük.
Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!