47 ezer dollár fölé ment a bitcoin árfolyama

-

Az elemzők szerint a bitcoin árfolyam megugrása annak köszönhető, hogy ismét hatalmas mennyiségű friss tőke érkezett a bitcoin ETF-ek számláira.

Egy nap alatt, február 8-án 403 millió dollárt utaltak be a befektetők, ezzel ez a harmadik legnagyobb összeg, amelyet egy napon belül erre fordítottak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezzel szemben a Grayscale alapjából mindössze 100 millió dollárt vontak ki.

A különböző bitcoin ETF-ekbe befektetett összeg teljes mértéke mára elérte a 2,1 milliárd dollárt, a január 11-e óta eltelt egy hónapban.

Ez jól jelzi, hogy a piacon erős igény van a bitcoinra. A mostani rekord-közeli tőkebevonás hatására az árfolyam 47 ezer dollár fölé ment, ahol már hetek óta nem járt.

bitcoin
Forrás: Farside

A legnagyobb befektetést a BlackRock IBIT terméke kapta, náluk landolt 204 millió dollár a teljes összegből.

A második helyen a Fidelity áll 128 millióval, őket követi az ARK 21Shares 86 millió dollárral.

A negyedik helyen a Bitwise ETF található, a többi hét kibocsátó pedig összesen a fennmaradó 27 millió dolláron osztozik.

A Grayscale esetén pedig a kiutalások dominálnak, tőlük 100 millió dollár vettek ki az ügyfelek.

Az IBIT ETF lett az első olyan bitcoin ETF, amely esetében a napi kereskedési volumen meghaladta a GBTC, a Grayscale termékének a volumenét.

A napi kereskedési volumen összesített mértéke az elindulás óta most esett először 1 milliárd dollár alá, a Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas pedig úgy véli, ennek ellenére is hatalmas mérföldkő, hogy a BlackRock átvette a vezető szerepet a Grayscale-től.

Ahogyan megjegyzi, az ETF-ek esetén egy új terméknek átlagosan 5-10 év kell, hogy átvegye a piacvezetést a volumen tekintetében. A BlackRock bitcoin ETF ezt egy hónap alatt érte el.

A piaci szereplők egybehangzó véleménye az, hogy ez egyértelműen jelzi a befektetői igényeket, és a bitcoin növekvő elfogadottságát.

A 403 millió dollárért megvásárolt bitcoin, 8698 a mostani árfolyamon, ki lett véve a forgalomból, és a kibocsátók letétkezelőinek a hidegtárcáiba került.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A spot bitcoin ETF-ek január 11-én kapták meg a zöld utat az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletétől, a SEC-től.

Az indulás óta eltelt időben kereskedési rekordot is döntöttek az ETF-ek, napi 1 milliárd dollárt meghaladó volumennel.

Kicsivel több, mint 2 hónap múlva esedékes a Bitcoin hálózat következő felezése, amely során a frissen forgalomba kerülő mennyiség, a blokkjutalom alaposan lecsökken, 6,25-ről 3,125-re.

Az igények növekedése mellett a kínálat ilyen szűkülése sokak szerint komoly árfolyam-emelkedéshez vezethet.

Olvastad már? Samson Mow: „A Bitcoin kínálat soha nem fog találkozni a kereslettel”

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Saját kriptotőzsdét indít a Revolut

A Revolut bejelentette a Revolut X nevű új kriptokereskedési platformját a brit lakossági felhasználók számára, amely állításuk szerint alacsony díjakat és egyszerű fiat-kripto konverziót kínál....

A Solana (SOL) hamarosan 360 dollárra emelkedhet?

A Solana, amelyet gyakran „Ethereum-gyilkosnak" neveznek, folyamatosan emelkedik, dacolva a piaci trendekkel, és a kriptopénzek világában jelentős szereplővé vált. Idén lenyűgöző, 732,20%-os emelkedést produkált, ami...

Book Of Meme (BOME) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Book Of Meme (BOME) A kriptopiac vezetője, a Bitcoin árfolyama továbbra is a 62.500 dolláros határ közelében lebeg, aminek következtében a hét eleje óta a top...

Ethena (ENA) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Ethena (ENA) A kriptoipar továbbra is vegyes árfolyammozgást mutat a piaci áringadozás növekedése közepette. Ráadásul az altcoinok vezére, az Ethereum árfolyama továbbra is küzd, hogy az árfolyamot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!