Samson Mow: „A Bitcoin kínálat soha nem fog találkozni a kereslettel”

-

Samson Mow, a Jan3 vezetője bikás Bitcoin-nyilatkozatot tett az X fiókján, hogy a kriptopénz-közösséghez forduljon.

Megjegyezte, hogy mivel a világ vezető kriptopénze, a Bitcoin az elmúlt napokban felfelé emelkedett, a Bitcoin-medvék, akik azt jósolták, hogy a BTC jóval 40.000 dollár alá esik, elhallgattak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közben a Bitcoin a 47.000 dolláros szint fölé emelkedett.

A Bitcoin vevők telhetetlenek lesznek, Mow erre utal

A Jan3 vezetője úgy véli, hogy a Bitcoin esetében a kínálati sokk soha nem fog találkozni a keresleti sokkkal, a legutóbbi tweetjei szerint, vagyis a közelgő Bitcoin felére csökken a kínálat a közelgő Bitcoin felére.

Ezúttal Mow is azt tweetelte, hogy a Bitcoin „kínálata soha nem fog találkozni a kereslettel”.

A feleződés április közepén várható, és ennek hatására a bányászok jutalmai a felére csökkennek, ha most 900 BTC a naponta előállított Bitcoin mennyisége, akkor a feleződés után ez csak 450 BTC-re csökken, majd a következő, 2028-as feleződés után 225 BTC-re, és így tovább.

Samson Mow arra is felhívta a figyelmet, hogy mindazok a medvék, akik azt állították, hogy a Bitcoin a 30.000 dolláros (0,03 millió dolláros, ahogy ő nevezi) tartományba fog zuhanni, mostanra „szörnyen elcsendesedtek”.

A Bitcoin 47.000 dollár fölött tartózkodik

A Bitcoin lendületet kapott január közepén, amikor az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet szabályozója végre jóváhagyta a spot alapú Bitcoin ETF-et 11 Wall Street-i cég, köztük a BlackRock, a Fidelity, a VanEck, a Grayscale és az Ark Invest számára.

E cégek agresszívan kezdték el a Bitcoin felvásárlását, kivéve a Grayscale-t, amely a kényszerű FTX-felszámolások miatt kezdte eladni.

Az első néhány hét alatt ezek az ETF-ek több mint 1,8 milliárd dollár értékű Bitcoint halmoztak fel.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

A Bitcoin árfolyama fokozatosan emelkedett, és ma sikerült a 47.000 dolláros szint fölé törnie.

Az utóbbi két napban több mint 10%-ot emelkedett, és most 47.282 dolláron cserél gazdát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A neves kriptopénz-elemző, Michael van de Poppe úgy véli, hogy ez egy bikaciklus kezdete, amely a Bitcoint a 250.000 dolláros egységenkénti árfolyam felé, sőt még feljebb fogja vinni.

Továbbá úgy véli, hogy a BTC valószínűleg tovább fog haladni a 48.000 és 50.000 dollár közötti tartományba. A fellendülés előtti időszakot illetően Poppe úgy véli, hogy „akár 53.000-55.000 dollárt is láthatunk”.


Olvastad már? Veszélyben van a Binance dominanciája?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!