Veszélyben van a Binance dominanciája?

-

A Binance (BNB) a közelmúltban közzétett proof of reserve adatokkal betekintést nyújtott a tőzsde által végrehajtott fejlesztésekbe.

Jelen cikkünkben azt vizsgáljuk meg, hogy a tőzsde képes volt-e versenyelőnyre szert tenni a központosított tőzsdei szektorban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hanyatló Open Interest (csökkenő nyílt érdeklődés)

Kiderült, hogy a Chicago Mercantile Exchange (CME Group) a Bitcoin Open Interest tekintetében a Binance közelébe kerül.

A Bitcoin-árakra jelentős befolyást gyakorló két nagy szereplő jelenleg holtversenyben áll, mivel mindegyikük 5 milliárd dollárnyi nyitott tétet tart.

E mérföldkő a kriptopénzpiac hierarchiájának lehetséges átrendeződésére utal, a CME Group pedig egyre nagyobb szerepet kap a kriptotőzsdék birodalmában.

Lehetséges hatások

Ez az eltolódás versenyhátrányt jelenthet a Binance számára, mivel a kereskedők a piac erősebb szereplőinek tekintett platformokat részesíthetik előnyben.

A Bitcoin Open Interest dominanciájának elvesztése a Binance tőzsde kereskedési volumenének csökkenését vonhatja maga után, mivel a kereskedők a nagyobb likviditást és lehetőségeket a befolyásosabbnak vélt platformokon keresik.

A Binance piaci megítélését is befolyásolhatja a kriptopénz közösségen belül, mivel a kereskedők és a befektetők átértékelik a tőzsde pozíciójába vetett bizalmukat.

Ezenkívül a Binance kihívásokkal szembesülhet az intézményi ügyfelek vonzása és megtartása terén a származtatott ügyletek piacán.

Ez azért van, mert a megalapozott hitelességgel és megbízhatósággal rendelkező tőzsdéket részesítik előnyben.

E tényezők hatással lehetnek a BNB tokenre is a jövőben.

A Santiment adatainak elemzése szerint azt láttuk, hogy a BNB token körüli súlyozott hangulat csökkent. Ez azt jelenti, hogy a BNB-t övező negatív kommentek száma meghaladta a pozitívakét.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Az érzelmek csökkenése a BNB árfolyamának emelkedése ellenére következett be. Ez azt sugallta, hogy sokan nem bíznak a BNB rallyban.

Az információ megjelenésekor a BNB 321 dolláron kereskedtek vele, és árfolyama az elmúlt 24 órában 2%-kal emelkedett.

binance
Forrás: Santiment

Árfolyamának felfelé ívelő pályája miatt a kereskedők körében továbbra is fennállt az optimizmus a BNB-vel kapcsolatban.

Az utóbbi napokban nőtt a BNB esetében vállalt long pozíciók aránya. A cikk írásakor elérte az 51,69%-ot.

binance
Forrás: Coinglass

Olvastad már? A Cardano (ADA) olyan bikás mintázatot alkot, amely 32%-os rallyt válthat ki

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!