43 adathalász weboldalt blokkolt az angol rendőrség

-

Az angol csalásellenes hivatal, az NFIB bejelentette, hogy 43 olyan weboldalt blokkoltak, amelyek a blockchain.com oldalt próbálták meghamisítani, és ehhez köthető kriptós kiber-bűncselekmények elkövetésére lehettek használva.

Pete O’Doherty, a londoni rendőrség egyik tisztviselője elmondta, elsőként egy hamis email-címet tudtak azonosítani, amelyet úgy regisztráltak, mintha a blockchain.com oldalhoz tartozna.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek a vizsgálata során találtak még 42 különböző weblapot, amelyek gyaníthatóan adathalászat céljából lettek létrehozva. A hatóságok azonnal blokkolták ezeknek az oldalaknak az elérhetőségét.

Az NFIB felszólította az érintett felhasználókat, hogy amennyiben kibertámadás áldozatává válnak, vagy ennek a gyanúja merül fel, azonnal jelentsék azt a bűnüldözési szerveknek.

A rendőrség elmondta, tavaly decemberig a lakossági bejelentések alapján már 300 ezer ilyen rosszindulatú weblapot blokkoltak.

Sok esetben az adathalász weblapok olyan régi trükköket is bevetnek, hogy azt mondják az áldozataiknak, hogy valamit nyertek, és ehhez kell megadni az adataikat.

A kriptoiparon belül továbbra is jelentős problémát okoz az adathalászat. Január végén a Trezor, az egyik népszerű hardvergyártó jelentette be, hogy egy biztonsági rés miatt 66 ezer felhasználójának az adata került rossz kezekbe.

Az eset után több tucatnyian jelezték, hogy adathalász emaileket kezdtek kapni, amelyekben a kriptotárcáik titkos adatai után érdeklődtek a küldők.

Ezzel egy időben rengeteg kriptobefektető kapott adathalász levelet egy új csalási próbálkozás keretein belül, amely szinte elárasztotta a kriptoközösséget.

Január 23-án jelentették a közösségi médiában, hogy jól ismert web3-as vállalatok nevében küldenek levelet a csalók, hamis airdrop ígéretével csapva be őket.

Ezekhez olyan cégeket próbáltak megszemélyesíteni, mint a Cointelegraph, a WalletConnect, vagy éppen a Token Terminal.

Később kiderül, hogy az adathalász próbálkozás a MailerLite, egy hírlevélküldő szolgáltatás feltörésével valósult meg.

A cég elmondta, a hackerek sikeresen megszerezték a hozzáférést több web3-as vállalathoz tartozó fiókhoz, miután egy ügyfélszolgálati megkeresés során a munkatársuk által követett link egy hamis bejelentkezési oldalra vezetett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az itt beírt jelszó segítségével a hackerek később hozzáfértek a rendszerhez.

A Nansen, egy blokkláncos elemzőcég elmondása alapján a hackerekhez köthető fő tárcacímre az eset óta nagyjából 3,3 millió dollárnyi beutalás érkezett.


Olvastad már? A Solana legutóbbi leállása mögött meghúzódó valódi okot felfedték

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!