43 adathalász weboldalt blokkolt az angol rendőrség

-

Az angol csalásellenes hivatal, az NFIB bejelentette, hogy 43 olyan weboldalt blokkoltak, amelyek a blockchain.com oldalt próbálták meghamisítani, és ehhez köthető kriptós kiber-bűncselekmények elkövetésére lehettek használva.

Pete O’Doherty, a londoni rendőrség egyik tisztviselője elmondta, elsőként egy hamis email-címet tudtak azonosítani, amelyet úgy regisztráltak, mintha a blockchain.com oldalhoz tartozna.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek a vizsgálata során találtak még 42 különböző weblapot, amelyek gyaníthatóan adathalászat céljából lettek létrehozva. A hatóságok azonnal blokkolták ezeknek az oldalaknak az elérhetőségét.

Az NFIB felszólította az érintett felhasználókat, hogy amennyiben kibertámadás áldozatává válnak, vagy ennek a gyanúja merül fel, azonnal jelentsék azt a bűnüldözési szerveknek.

A rendőrség elmondta, tavaly decemberig a lakossági bejelentések alapján már 300 ezer ilyen rosszindulatú weblapot blokkoltak.

Sok esetben az adathalász weblapok olyan régi trükköket is bevetnek, hogy azt mondják az áldozataiknak, hogy valamit nyertek, és ehhez kell megadni az adataikat.

A kriptoiparon belül továbbra is jelentős problémát okoz az adathalászat. Január végén a Trezor, az egyik népszerű hardvergyártó jelentette be, hogy egy biztonsági rés miatt 66 ezer felhasználójának az adata került rossz kezekbe.

Az eset után több tucatnyian jelezték, hogy adathalász emaileket kezdtek kapni, amelyekben a kriptotárcáik titkos adatai után érdeklődtek a küldők.

Ezzel egy időben rengeteg kriptobefektető kapott adathalász levelet egy új csalási próbálkozás keretein belül, amely szinte elárasztotta a kriptoközösséget.

Január 23-án jelentették a közösségi médiában, hogy jól ismert web3-as vállalatok nevében küldenek levelet a csalók, hamis airdrop ígéretével csapva be őket.

Ezekhez olyan cégeket próbáltak megszemélyesíteni, mint a Cointelegraph, a WalletConnect, vagy éppen a Token Terminal.

Később kiderül, hogy az adathalász próbálkozás a MailerLite, egy hírlevélküldő szolgáltatás feltörésével valósult meg.

A cég elmondta, a hackerek sikeresen megszerezték a hozzáférést több web3-as vállalathoz tartozó fiókhoz, miután egy ügyfélszolgálati megkeresés során a munkatársuk által követett link egy hamis bejelentkezési oldalra vezetett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az itt beírt jelszó segítségével a hackerek később hozzáfértek a rendszerhez.

A Nansen, egy blokkláncos elemzőcég elmondása alapján a hackerekhez köthető fő tárcacímre az eset óta nagyjából 3,3 millió dollárnyi beutalás érkezett.


Olvastad már? A Solana legutóbbi leállása mögött meghúzódó valódi okot felfedték

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!