47 ezer dollár fölé ment a bitcoin árfolyama

-

Az elemzők szerint a bitcoin árfolyam megugrása annak köszönhető, hogy ismét hatalmas mennyiségű friss tőke érkezett a bitcoin ETF-ek számláira.

Egy nap alatt, február 8-án 403 millió dollárt utaltak be a befektetők, ezzel ez a harmadik legnagyobb összeg, amelyet egy napon belül erre fordítottak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezzel szemben a Grayscale alapjából mindössze 100 millió dollárt vontak ki.

A különböző bitcoin ETF-ekbe befektetett összeg teljes mértéke mára elérte a 2,1 milliárd dollárt, a január 11-e óta eltelt egy hónapban.

Ez jól jelzi, hogy a piacon erős igény van a bitcoinra. A mostani rekord-közeli tőkebevonás hatására az árfolyam 47 ezer dollár fölé ment, ahol már hetek óta nem járt.

bitcoin
Forrás: Farside

A legnagyobb befektetést a BlackRock IBIT terméke kapta, náluk landolt 204 millió dollár a teljes összegből.

A második helyen a Fidelity áll 128 millióval, őket követi az ARK 21Shares 86 millió dollárral.

A negyedik helyen a Bitwise ETF található, a többi hét kibocsátó pedig összesen a fennmaradó 27 millió dolláron osztozik.

A Grayscale esetén pedig a kiutalások dominálnak, tőlük 100 millió dollár vettek ki az ügyfelek.

Az IBIT ETF lett az első olyan bitcoin ETF, amely esetében a napi kereskedési volumen meghaladta a GBTC, a Grayscale termékének a volumenét.

A napi kereskedési volumen összesített mértéke az elindulás óta most esett először 1 milliárd dollár alá, a Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas pedig úgy véli, ennek ellenére is hatalmas mérföldkő, hogy a BlackRock átvette a vezető szerepet a Grayscale-től.

Ahogyan megjegyzi, az ETF-ek esetén egy új terméknek átlagosan 5-10 év kell, hogy átvegye a piacvezetést a volumen tekintetében. A BlackRock bitcoin ETF ezt egy hónap alatt érte el.

A piaci szereplők egybehangzó véleménye az, hogy ez egyértelműen jelzi a befektetői igényeket, és a bitcoin növekvő elfogadottságát.

A 403 millió dollárért megvásárolt bitcoin, 8698 a mostani árfolyamon, ki lett véve a forgalomból, és a kibocsátók letétkezelőinek a hidegtárcáiba került.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A spot bitcoin ETF-ek január 11-én kapták meg a zöld utat az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletétől, a SEC-től.

Az indulás óta eltelt időben kereskedési rekordot is döntöttek az ETF-ek, napi 1 milliárd dollárt meghaladó volumennel.

Kicsivel több, mint 2 hónap múlva esedékes a Bitcoin hálózat következő felezése, amely során a frissen forgalomba kerülő mennyiség, a blokkjutalom alaposan lecsökken, 6,25-ről 3,125-re.

Az igények növekedése mellett a kínálat ilyen szűkülése sokak szerint komoly árfolyam-emelkedéshez vezethet.

Olvastad már? Samson Mow: „A Bitcoin kínálat soha nem fog találkozni a kereslettel”

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!