Veszélyben van a Binance dominanciája?

-

A Binance (BNB) a közelmúltban közzétett proof of reserve adatokkal betekintést nyújtott a tőzsde által végrehajtott fejlesztésekbe.

Jelen cikkünkben azt vizsgáljuk meg, hogy a tőzsde képes volt-e versenyelőnyre szert tenni a központosított tőzsdei szektorban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hanyatló Open Interest (csökkenő nyílt érdeklődés)

Kiderült, hogy a Chicago Mercantile Exchange (CME Group) a Bitcoin Open Interest tekintetében a Binance közelébe kerül.

A Bitcoin-árakra jelentős befolyást gyakorló két nagy szereplő jelenleg holtversenyben áll, mivel mindegyikük 5 milliárd dollárnyi nyitott tétet tart.

E mérföldkő a kriptopénzpiac hierarchiájának lehetséges átrendeződésére utal, a CME Group pedig egyre nagyobb szerepet kap a kriptotőzsdék birodalmában.

Lehetséges hatások

Ez az eltolódás versenyhátrányt jelenthet a Binance számára, mivel a kereskedők a piac erősebb szereplőinek tekintett platformokat részesíthetik előnyben.

A Bitcoin Open Interest dominanciájának elvesztése a Binance tőzsde kereskedési volumenének csökkenését vonhatja maga után, mivel a kereskedők a nagyobb likviditást és lehetőségeket a befolyásosabbnak vélt platformokon keresik.

A Binance piaci megítélését is befolyásolhatja a kriptopénz közösségen belül, mivel a kereskedők és a befektetők átértékelik a tőzsde pozíciójába vetett bizalmukat.

Ezenkívül a Binance kihívásokkal szembesülhet az intézményi ügyfelek vonzása és megtartása terén a származtatott ügyletek piacán.

Ez azért van, mert a megalapozott hitelességgel és megbízhatósággal rendelkező tőzsdéket részesítik előnyben.

E tényezők hatással lehetnek a BNB tokenre is a jövőben.

A Santiment adatainak elemzése szerint azt láttuk, hogy a BNB token körüli súlyozott hangulat csökkent. Ez azt jelenti, hogy a BNB-t övező negatív kommentek száma meghaladta a pozitívakét.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az érzelmek csökkenése a BNB árfolyamának emelkedése ellenére következett be. Ez azt sugallta, hogy sokan nem bíznak a BNB rallyban.

Az információ megjelenésekor a BNB 321 dolláron kereskedtek vele, és árfolyama az elmúlt 24 órában 2%-kal emelkedett.

binance
Forrás: Santiment

Árfolyamának felfelé ívelő pályája miatt a kereskedők körében továbbra is fennállt az optimizmus a BNB-vel kapcsolatban.

Az utóbbi napokban nőtt a BNB esetében vállalt long pozíciók aránya. A cikk írásakor elérte az 51,69%-ot.

binance
Forrás: Coinglass

Olvastad már? A Cardano (ADA) olyan bikás mintázatot alkot, amely 32%-os rallyt válthat ki

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!