Robert Kiyosaki szerint is, a globális bankrendszer összeomlik

-

A pénzügyi guru, befektető és a pénzügyi ismeretekről szóló „Rich Dad Poor Dad” című könyvéről ismert Robert Kiyosaki, a non-fiction író az elmúlt években a Bitcoin határozott támogatója volt.

Úgy véli, hogy a Bitcoin, az arany és az ezüst egyformán erős kockázatfedezeti eszközök.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy nemrégiben megjelent tweetjében Kiyosaki megduplázta BTC-tétjét, és azt ajánlja követőinek, hogy tartsanak ki mellette.

„Ragaszkodj a Bitcoinhoz, aranyhoz, és az ezüsthöz”

Kiyosaki azt tweetelte, hogy a „világ legjobb fedezetének” tartott kincstárjegyek (T-Bills) 100 bázisponttal emelkedtek.

A guru elgondolkodott azon, hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy a globális bankrendszer komoly összeomlás előtt áll.

A kincstárjegyek már nem működnek – jelentette ki, és azt javasolta, hogy a legjobb ötlet most az, hogy „ragaszkodjunk az aranyhoz, az ezüsthöz, a Bitcoinhoz és az önvédelemhez”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kiyosaki idézte Steve Van Meter alapkezelő előrejelzését, miszerint az arany valószínűleg 1000 dollárig fog zuhanni.

Ebben az esetben, azt mondta az író, ő csak többet vásárolna belőle. Korábban ugyanezt mondta egy esetleges Bitcoin zuhanásról is, megvenné a mélypontot.

Kiyosaki arra számít, hogy a Bitcoin eléri a 100.000 dollárt.

Az év elején Robert Kiyosaki több optimista előrejelzést is tett a Bitcoinról.

Februárban azt jósolta, hogy a Bitcoin 2025-re eléri az 500.000 dollárt. Ezt azzal indokolta, hogy a Fed Reserve és az amerikai kincstár nagy mennyiségű dollárt nyomtat a semmiből.

Ezek a QE programok 2020-ban kezdődtek, amikor a világjárvány elkezdett terjedni a világon, és a gazdaságok a karantén miatt elkezdtek leállni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Később kijelentette, hogy a Bitcoin ugyanezen okból, valamint az amerikai regionális bankok márciusban kezdődött összeomlása miatt tart a 100.000 dollár felé, Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, Signature Bank és több más.

A legutóbbi bank, amely követte a példát, a First Republic Bank. A hírek szerint a bankok eszközeit a JP Morgan bankóriás vásárolta meg.


Olvastad már? A Swedbank szakértői szerint a bankválság még tovább terjedhet majd

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!