A Ripple és a SEC: Mennyibe került a jogi csata az alpereseknek?

-

A Ripple, az XRP digitális valutához szorosan kapcsolódó blokkláncvállalat egyre növekvő jogi költségekkel találta magát szemben, mivel az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) egy nagy tétű bírósági leszámolásban birkózik.

A cég 200 millió dolláros jogi költségekre készül, Brad Garlinghouse vezérigazgató szerint, aki május 8-án a Dubai Fintech Summiton ismertette a számadatot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jogi csata középpontjában a SEC vádja áll, miszerint a Ripple be nem jegyzett értékpapír-kibocsátást szervezett az XRP eladásával. A tekintélyes szabályozó a tokent értékpapírnak tekinti.

Az ellentmondásos San Francisco-i székhelyű vállalat küzd ezekkel a vádakkal szemben, azzal érvelve, hogy az XRP digitális valuta és nem értékpapír.

Ennek eredményeképpen a jogi csata nemcsak költséges lett, hanem hatással volt a teljes kriptopénz iparágra is.

Garlinghouse korábban a texasi Austinban, a Consensusban 2022 júliusában tartott interjúban megjegyezte, hogy a Ripple jogi költségei 100 millió dollár fölé fognak duzzadni, mire a por elül.

Hangsúlyozta, hogy a küzdelem nem csak a Ripple, hanem az egész ágazat számára fontos, mivel a per kimenetele utat mutathat a jövőbeli digitális valutaügyek számára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Garlinghouse következetesen azt prognosztizálta, hogy a per az idei év első felében ér véget.

Olvastad már? Robert Kiyosaki szerint is, a globális bankrendszer összeomlik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!