A Ripple és a SEC: Mennyibe került a jogi csata az alpereseknek?

-

A Ripple, az XRP digitális valutához szorosan kapcsolódó blokkláncvállalat egyre növekvő jogi költségekkel találta magát szemben, mivel az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) egy nagy tétű bírósági leszámolásban birkózik.

A cég 200 millió dolláros jogi költségekre készül, Brad Garlinghouse vezérigazgató szerint, aki május 8-án a Dubai Fintech Summiton ismertette a számadatot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jogi csata középpontjában a SEC vádja áll, miszerint a Ripple be nem jegyzett értékpapír-kibocsátást szervezett az XRP eladásával. A tekintélyes szabályozó a tokent értékpapírnak tekinti.

Az ellentmondásos San Francisco-i székhelyű vállalat küzd ezekkel a vádakkal szemben, azzal érvelve, hogy az XRP digitális valuta és nem értékpapír.

Ennek eredményeképpen a jogi csata nemcsak költséges lett, hanem hatással volt a teljes kriptopénz iparágra is.

Garlinghouse korábban a texasi Austinban, a Consensusban 2022 júliusában tartott interjúban megjegyezte, hogy a Ripple jogi költségei 100 millió dollár fölé fognak duzzadni, mire a por elül.

Hangsúlyozta, hogy a küzdelem nem csak a Ripple, hanem az egész ágazat számára fontos, mivel a per kimenetele utat mutathat a jövőbeli digitális valutaügyek számára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Garlinghouse következetesen azt prognosztizálta, hogy a per az idei év első felében ér véget.

Olvastad már? Robert Kiyosaki szerint is, a globális bankrendszer összeomlik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!