Robert Kiyosaki szerint is, a globális bankrendszer összeomlik

-

A pénzügyi guru, befektető és a pénzügyi ismeretekről szóló „Rich Dad Poor Dad” című könyvéről ismert Robert Kiyosaki, a non-fiction író az elmúlt években a Bitcoin határozott támogatója volt.

Úgy véli, hogy a Bitcoin, az arany és az ezüst egyformán erős kockázatfedezeti eszközök.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy nemrégiben megjelent tweetjében Kiyosaki megduplázta BTC-tétjét, és azt ajánlja követőinek, hogy tartsanak ki mellette.

„Ragaszkodj a Bitcoinhoz, aranyhoz, és az ezüsthöz”

Kiyosaki azt tweetelte, hogy a „világ legjobb fedezetének” tartott kincstárjegyek (T-Bills) 100 bázisponttal emelkedtek.

A guru elgondolkodott azon, hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy a globális bankrendszer komoly összeomlás előtt áll.

A kincstárjegyek már nem működnek – jelentette ki, és azt javasolta, hogy a legjobb ötlet most az, hogy „ragaszkodjunk az aranyhoz, az ezüsthöz, a Bitcoinhoz és az önvédelemhez”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kiyosaki idézte Steve Van Meter alapkezelő előrejelzését, miszerint az arany valószínűleg 1000 dollárig fog zuhanni.

Ebben az esetben, azt mondta az író, ő csak többet vásárolna belőle. Korábban ugyanezt mondta egy esetleges Bitcoin zuhanásról is, megvenné a mélypontot.

Kiyosaki arra számít, hogy a Bitcoin eléri a 100.000 dollárt.

Az év elején Robert Kiyosaki több optimista előrejelzést is tett a Bitcoinról.

Februárban azt jósolta, hogy a Bitcoin 2025-re eléri az 500.000 dollárt. Ezt azzal indokolta, hogy a Fed Reserve és az amerikai kincstár nagy mennyiségű dollárt nyomtat a semmiből.

Ezek a QE programok 2020-ban kezdődtek, amikor a világjárvány elkezdett terjedni a világon, és a gazdaságok a karantén miatt elkezdtek leállni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Később kijelentette, hogy a Bitcoin ugyanezen okból, valamint az amerikai regionális bankok márciusban kezdődött összeomlása miatt tart a 100.000 dollár felé, Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, Signature Bank és több más.

A legutóbbi bank, amely követte a példát, a First Republic Bank. A hírek szerint a bankok eszközeit a JP Morgan bankóriás vásárolta meg.


Olvastad már? A Swedbank szakértői szerint a bankválság még tovább terjedhet majd

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!