A First Republic Bank megkapja a JPMorgan és a PNC végleges ajánlatát

-

A First Republic Bank sorsa függőben van, mivel a PNC Financial Services Group és a JPMorgan Chase & Co vasárnap készül benyújtani végleges ajánlatát.

Az Egyesült Államok szabályozó hatóságai felügyelik az árverést, és az ügyet ismerő személyek szerint várhatóan még az ázsiai piacok vasárnap esti nyitása előtt nyilvánosságra hozzák a nyertes ajánlatot, valamint a hitelintézet lefoglalását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az amerikai szabályozó hatóságok igyekeznek vevőt találni

Az idő fogytán, a szabályozó hatóságok a hétvégén igyekeznek vevőt találni a First Republicra. Mintegy fél tucat bank szállt be a licitháborúba a bajba jutott pénzintézetért, amely két hónapon belül a harmadik nagy amerikai bank, amely összeomlik.

Az árverési folyamatban a Guggenheim Securities segíti a Szövetségi Betétbiztosítási Társaságot (FDIC).

A Citizens Financial Group Inc. egy másik lehetséges pályázó, aki versenyben van a First Republicért.

Az FDIC, a Guggenheim, az FRC és a licitáló bankok mind úgy döntöttek, hogy nem kommentálják a kialakult helyzetet.

A First Republic várható eladása a Silicon Valley Bank és a Signature Bank közelmúltbeli csődjét követi, amelyek esetében a betétek zuhantak, és a Federal Reserve kénytelen volt sürgősségi intézkedésekkel beavatkozni a piacok stabilizálása érdekében.

A kormányzati támogatás szerepe és a First Republic háttere

A First Republic ügylet kimenetele betekintést nyújt abba, hogy milyen mértékű kormányzati támogatásra van szükség a bajba jutott bank számára.

Míg az FDIC hagyományosan 250.000 dollárig biztosítja a betéteket, a szabályozó hatóságok a Silicon Valley Bank and Signature esetében egy lépéssel tovább mentek, és az összes betétet biztosították, hogy megakadályozzák a további bankrohamok kialakulását.

Nem világos, hogy a First Republic esetében szükség lesz-e erre a megközelítésre.

A James „Jim” Herbert által 1985-ben alapított First Republicot 2007-ben a Merrill Lynch vásárolta meg, majd 2010-ben visszatért a tőzsdére, miután a Merrill új tulajdonosa, a Bank of America Corp (BAC.N) a 2008-as pénzügyi válságot követően eladta.

A First Republic hosszú éveken át a jómódú ügyfelek vonzására összpontosított, kedvezményes jelzálog- és hitelkamatokat kínálva.

Ez a stratégia azonban sebezhetőbbé tette a bankot, mint más, kevésbé tehetős ügyfélkörrel rendelkező regionális hitelezők.

Mivel betéteinek 68%-a nem volt biztosítva, a First Republic jelentős kihívásokkal nézett szembe, amikor az első negyedévben több mint 100 milliárd dollárnyi betét hagyta el a bankot.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár márciusban egy 11 Wall Street-i bankból álló csoport kezdetben 30 milliárd dolláros mentőövet nyújtott, a First Republic tőkebevonási erőfeszítései végül kudarcba fulladtak, részben azért, mert a potenciális vevők nem voltak hajlandóak elfogadni a hitelállományához kapcsolódó jelentős veszteségeket.

Ennek eredményeként az FDIC arra a következtetésre jutott, hogy a bank helyzete menthetetlenül romlott, így nem maradt idő a magánszektorbeli megoldás keresésére.

Április 28-ra a First Republic piaci értéke mindössze 557 millió dollárra zuhant, ami elképesztő csökkenés a 2021 novemberi 40 milliárd dolláros csúcshoz képest.

A First Republic közelgő FDIC-csődeljárás alá helyezése más regionális bankok részvényeire is hatással volt: a PacWest Bancorp (PACW.O) 2%-kal, a Western Alliance (WAL.N) pedig 0,7%-kal esett.

zeta

Olvastad már? A Cardano indikátorok mind „bikás” adatokat mutatnak

Kiemelt kép: Focal Foto

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!