A First Republic Bank megkapja a JPMorgan és a PNC végleges ajánlatát

-

A First Republic Bank sorsa függőben van, mivel a PNC Financial Services Group és a JPMorgan Chase & Co vasárnap készül benyújtani végleges ajánlatát.

Az Egyesült Államok szabályozó hatóságai felügyelik az árverést, és az ügyet ismerő személyek szerint várhatóan még az ázsiai piacok vasárnap esti nyitása előtt nyilvánosságra hozzák a nyertes ajánlatot, valamint a hitelintézet lefoglalását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az amerikai szabályozó hatóságok igyekeznek vevőt találni

Az idő fogytán, a szabályozó hatóságok a hétvégén igyekeznek vevőt találni a First Republicra. Mintegy fél tucat bank szállt be a licitháborúba a bajba jutott pénzintézetért, amely két hónapon belül a harmadik nagy amerikai bank, amely összeomlik.

Az árverési folyamatban a Guggenheim Securities segíti a Szövetségi Betétbiztosítási Társaságot (FDIC).

A Citizens Financial Group Inc. egy másik lehetséges pályázó, aki versenyben van a First Republicért.

Az FDIC, a Guggenheim, az FRC és a licitáló bankok mind úgy döntöttek, hogy nem kommentálják a kialakult helyzetet.

A First Republic várható eladása a Silicon Valley Bank és a Signature Bank közelmúltbeli csődjét követi, amelyek esetében a betétek zuhantak, és a Federal Reserve kénytelen volt sürgősségi intézkedésekkel beavatkozni a piacok stabilizálása érdekében.

A kormányzati támogatás szerepe és a First Republic háttere

A First Republic ügylet kimenetele betekintést nyújt abba, hogy milyen mértékű kormányzati támogatásra van szükség a bajba jutott bank számára.

Míg az FDIC hagyományosan 250.000 dollárig biztosítja a betéteket, a szabályozó hatóságok a Silicon Valley Bank and Signature esetében egy lépéssel tovább mentek, és az összes betétet biztosították, hogy megakadályozzák a további bankrohamok kialakulását.

Nem világos, hogy a First Republic esetében szükség lesz-e erre a megközelítésre.

A James „Jim” Herbert által 1985-ben alapított First Republicot 2007-ben a Merrill Lynch vásárolta meg, majd 2010-ben visszatért a tőzsdére, miután a Merrill új tulajdonosa, a Bank of America Corp (BAC.N) a 2008-as pénzügyi válságot követően eladta.

A First Republic hosszú éveken át a jómódú ügyfelek vonzására összpontosított, kedvezményes jelzálog- és hitelkamatokat kínálva.

Ez a stratégia azonban sebezhetőbbé tette a bankot, mint más, kevésbé tehetős ügyfélkörrel rendelkező regionális hitelezők.

Mivel betéteinek 68%-a nem volt biztosítva, a First Republic jelentős kihívásokkal nézett szembe, amikor az első negyedévben több mint 100 milliárd dollárnyi betét hagyta el a bankot.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár márciusban egy 11 Wall Street-i bankból álló csoport kezdetben 30 milliárd dolláros mentőövet nyújtott, a First Republic tőkebevonási erőfeszítései végül kudarcba fulladtak, részben azért, mert a potenciális vevők nem voltak hajlandóak elfogadni a hitelállományához kapcsolódó jelentős veszteségeket.

Ennek eredményeként az FDIC arra a következtetésre jutott, hogy a bank helyzete menthetetlenül romlott, így nem maradt idő a magánszektorbeli megoldás keresésére.

Április 28-ra a First Republic piaci értéke mindössze 557 millió dollárra zuhant, ami elképesztő csökkenés a 2021 novemberi 40 milliárd dolláros csúcshoz képest.

A First Republic közelgő FDIC-csődeljárás alá helyezése más regionális bankok részvényeire is hatással volt: a PacWest Bancorp (PACW.O) 2%-kal, a Western Alliance (WAL.N) pedig 0,7%-kal esett.

zeta

Olvastad már? A Cardano indikátorok mind „bikás” adatokat mutatnak

Kiemelt kép: Focal Foto

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!