Korábbi SEC ügyvéd véleményezte a kriptot, mint teljes kudarcot

-

John Reed Stark volt SEC ügyvéd nemrég a Twitteren kritizálta a kriptovalutákat, mint kudarcos befektetéseket.

Egy sor tweetben Stark felvázolta az okokat, amelyek miatt szerinte a kriptovaluták kudarcot vallanak mint befektetések, valuták, értéktárolók, pénzügyi megoldások a bankok nélküliek számára és biztonságos menedékek.

A kudarcokhoz hozzájáruló jelentős tényezőként említette a szabályozási felügyelet, az átláthatóság és a fogyasztóvédelem hiányát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stark, akinek nincs érdeke a kriptopiacon, és aki a SEC gyakori kritikusa, kiemelte a piaci manipuláció, a bennfentes kereskedelem és a csalás elterjedtségét a kriptopénzek területén.

Stark szerint a kriptovaluták mint pénznemek volatilitásuk, magas díjaik, megterhelő adóik és végtelen kockázataik miatt buknak meg.

A kriptovaluták értékmegőrző narratíváját is cáfolta, azzal érvelve, hogy hiányzik belőlük a használhatóság és a belső érték.

Ami azt az állítást illeti, hogy a kriptovaluták pénzügyi megoldást jelenthetnek a banki szolgáltatásokkal nem rendelkezők számára, Stark a „ragadozó integráció” és az affinitási csalás példájának nevezte, amely a hátrányos helyzetűeket és az elégedetlenkedőket veszi célba.

Tweetekben Stark arra is rámutatott, hogy a kriptoplatformok csődje esetén hiányzik a kormányzati felügyelet és védelem, így az ügyfelek kevés jogorvoslattal rendelkeznek.

Ezt szembeállította a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokkal, amelyeknek beépített befektetői védelme és felügyelete van.

Meg kell jegyezni, hogy Stark kritikája némi ellenérzéssel találkozott a kriptoközösség részéről.

Ari Paul, a BlockTower Capital informatikai igazgatója azt válaszolta, hogy a kriptoipar talán nem lenne olyan problémás, ha a szabályozók inkább felügyeletet biztosítanának, mint akadályozást.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Paul azzal érvelt, hogy egy ilyen felügyelet csak a tavalyi évben legalább 10 milliárd dollárt takaríthatott volna meg a lakossági befektetőknek.

Válaszában Stark elismerte, hogy a kriptokereskedési platformokat regisztrálni kellene, és hogy a SEC kezd intézkedni, bár megjegyezte, hogy a hivatal csak polgári jogi vádakat emelhet, ami nem mindig eléggé visszatartó erejű.

zeta

Olvastad már? A Twitter betör az újságírás területére

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!