Korábbi SEC ügyvéd véleményezte a kriptot, mint teljes kudarcot

-

John Reed Stark volt SEC ügyvéd nemrég a Twitteren kritizálta a kriptovalutákat, mint kudarcos befektetéseket.

Egy sor tweetben Stark felvázolta az okokat, amelyek miatt szerinte a kriptovaluták kudarcot vallanak mint befektetések, valuták, értéktárolók, pénzügyi megoldások a bankok nélküliek számára és biztonságos menedékek.

A kudarcokhoz hozzájáruló jelentős tényezőként említette a szabályozási felügyelet, az átláthatóság és a fogyasztóvédelem hiányát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stark, akinek nincs érdeke a kriptopiacon, és aki a SEC gyakori kritikusa, kiemelte a piaci manipuláció, a bennfentes kereskedelem és a csalás elterjedtségét a kriptopénzek területén.

Stark szerint a kriptovaluták mint pénznemek volatilitásuk, magas díjaik, megterhelő adóik és végtelen kockázataik miatt buknak meg.

A kriptovaluták értékmegőrző narratíváját is cáfolta, azzal érvelve, hogy hiányzik belőlük a használhatóság és a belső érték.

Ami azt az állítást illeti, hogy a kriptovaluták pénzügyi megoldást jelenthetnek a banki szolgáltatásokkal nem rendelkezők számára, Stark a „ragadozó integráció” és az affinitási csalás példájának nevezte, amely a hátrányos helyzetűeket és az elégedetlenkedőket veszi célba.

Tweetekben Stark arra is rámutatott, hogy a kriptoplatformok csődje esetén hiányzik a kormányzati felügyelet és védelem, így az ügyfelek kevés jogorvoslattal rendelkeznek.

Ezt szembeállította a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokkal, amelyeknek beépített befektetői védelme és felügyelete van.

Meg kell jegyezni, hogy Stark kritikája némi ellenérzéssel találkozott a kriptoközösség részéről.

Ari Paul, a BlockTower Capital informatikai igazgatója azt válaszolta, hogy a kriptoipar talán nem lenne olyan problémás, ha a szabályozók inkább felügyeletet biztosítanának, mint akadályozást.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Paul azzal érvelt, hogy egy ilyen felügyelet csak a tavalyi évben legalább 10 milliárd dollárt takaríthatott volna meg a lakossági befektetőknek.

Válaszában Stark elismerte, hogy a kriptokereskedési platformokat regisztrálni kellene, és hogy a SEC kezd intézkedni, bár megjegyezte, hogy a hivatal csak polgári jogi vádakat emelhet, ami nem mindig eléggé visszatartó erejű.

zeta

Olvastad már? A Twitter betör az újságírás területére

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!