A Twitter betör az újságírás területére

-

Elon Musk egy újabb hasznos funkciót vezetett be a Twitteren, amely főleg a tartalomkészítőknek, bloggereknek lesz hasznos, és amellyel bevételt generálhatnak maguknak, és természetesen a platformnak is.

Musk részéről nem ez az első nagy változtatás, amelyet a Twitteren bevezet, hogy végre komoly, nyereséges üzletté változtassa.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Első körben rengeteg alkalmazottat elbocsátott, majd bevezette a Twitter Blue szolgáltatást, amellyel meg lehet erősíteni, hogy tényleges, valódi személy áll a felhasználói fiók mögött.

Musk a cég oldaláról is bevétel-növekedést vár ettől, bár természetesen vannak kritikusok, akik nem hajlandóak a havi 8 dolláros díjat kifizetni.

A változtatások sorában a legutóbbi a tartalomkészítőknek kedvez, akiknek lehetőségük nyílik rá, hogy a világon bárhol, pénzhez jussanak az általuk elkészített és feltöltött anyagokért cserébe.

Ennek köszönhetően a Twitter, mint platform, szintén nagyobb látogatottságot, és több bevételt szerezhet.

A Subscription funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározott havi keretösszeg befizetését kérhessék a követőiktől.

Ezek a követők aztán olyan megosztott tartalmakat érhetnek el az oldalon, amelyek a többi felhasználó számára nem nyilvánosak.

A jelenlegi tervek alapján a Twitter a megszerzett jövedelem 97%-át a felhasználóknál hagyja, amíg el nem érik az 50 ezer dolláros összeget.

Az ezen felüli bevételek 20%-a megy a Twitterhez, 80%-a pedig a tartalomkészítőhöz.

A fizetések feldolgozásához, a pénzmozgás lebonyolításához a Twitter a Stripe szolgáltatásait veszi igénybe.

A bevétel-szerzéshez minimum összeget is el kell érni, mégpedig az 50 dollárt.

A megfizetett díjat pedig nem küldi vissza a rendszer, még akkor sem, ha például a tartalomkészítő fiókját törlik, vagy felfüggesztik.

Ráadásul a mostani felállás szerint ilyenkor manuálisan kell visszavonni a feliratkozást a felhasználóknak, hogy elkerüljék az automatikus havi díjlevonást a Twitteres tárcájukból.

A kriptoközösség aktív része, akik nagy követőtábort építettek ki az évek során, értelemszerűen pozitívan fogadta a hírt, és már várják, hogy mikor válthatják pénzre a népszerűségüket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Musk fejlesztési intézkedései ráadásul nem állnak meg itt, a pletykák alapján a platformba beintegrálnak majd egy mesterséges intelligenciát is, amely segít felvenni a harcot az álhírekkel szemben.

Nemrégiben azzal került be a hírekbe a vállalkozó, hogy a Twitter saját MI-jének a beindításához közel 10 ezer darab nagyteljesítményű videókártyát vásárolt meg, hogy azok segítségével futtathassa a programot.

Tette ezt annak ellenére, hogy nem tagadja, ez a technológia akár bajt is hozhat az emberiségre.

zeta

Olvastad már? Putyin szerint visszafele fognak elsülni a nyugati szankciók

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!