Putyin szerint visszafele fognak elsülni a nyugati szankciók

-

Az orosz elnök Putyin nemrégiben arra figyelmeztette a világot, hogy az USA és az EU intézkedései kétségesek, és elmondta, keresik a módját, hogy baráti kapcsolatokat építsenek ki a világ többi részével.

Putyin a Tass orosz hírügynökségnek nyilatkozott, megosztva a nézeteit.

„Mi nem fogjuk elszigetelni magunkat a világtól. Épp ellenkezőleg, bővíteni fogjuk a kapcsolatrendszerünk, mégpedig kölcsönösen előnyös együttműködés kiépítésével, barátságok kialakításával az eurázsiai, latin-amerikai, vagy éppen az afrikai országok sorában. Az Egyesült Államokban rengeteg ember gondolkodik ugyanúgy, ahogyan mi, és ez a helyzet Európával is. A politikai kaszt viselkedik máshogyan. Azt pedig pontosan tudjuk, hogy ez a politikai kaszt a legritkább esetben veszi figyelembe a saját állampolgárai érdekeit. Visszafele fognak elsülni a lépéseik.”

Putyin azt is elmondta, hogy az orosz kormányzat széles körű együttműködésbe kezd nem csak külföldi országokkal, de külföldi vállalatokkal, szervezetekkel is, akik értékelik az üzleti hírnevet, és együtt akarnak működni Oroszországgal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elnök szerint a nyugati gazdasági szankciók tükrében a parlament, a kormány, és minden helyi vagy regionális hatóság egyértelmű irányvonalak mentén, gyorsan, és együttműködve kell, hogy cselekedjen, csapatként.

Az ukrajnai megszállásra válaszul a nyugati országok több alkalommal is agresszív gazdasági szankciókat vezettek be az oroszok ellen.

Emellett az USA és az EU az orosz központi bankban tárolt mintegy 300 milliárd dollárnyi valutatartalékot is befagyasztotta.

A gazdasági szankciók, és a dollár fegyverként való használata egyre több országot ráébresztette a kockázatokra, és felgyorsította a folyamatokat, hogy a dollár helyett most már más valuta segítségével bonyolítsák a nemzetközi kereskedelmet ezek az országok.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek a folyamatnak a legfrissebb fejleménye, hogy a BRICS-országokként ismert blokk egy saját, közös valuta kidolgozását jelentette be.

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, Dmitry Medvedev a hét elején arra intette a világ államait, hogy mindent tegyenek meg, hogy a jelenlegi helyzet ne eszkalálódjon, ne végződjön egy teljes, a világ minden részére kiterjedő totális háborúban, hiszen a feszültség már most is rendkívüli mértékű.

zeta

Olvastad már? Az orosz bankok kínai jüannal helyettesítik az amerikai dollárt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!