Peter Brandt szerint a Bitcoin dominanciája kitörésre utal

-

Peter Brandt veterán kereskedő úgy véli, hogy a Bitcoin dominanciája kitörésre utal, mivel egy egyedi tartományi mintázatot lát a grafikonon.

Ez azt eredményezheti, hogy a Bitcoin felülmúlja az altcoinokat, amelyek a Bitcointól eltérő alternatív kriptovalutákra utalnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Brandt megjegyzi, hogy a Bitcoin dominancia grafikonja egy 24 hónapos téglalapot alakított ki több felső és alsó határérintkezéssel.

Ennek oka, hogy a Bitcoin dominancia-mérőszám több mint két éve 38% és 48% közötti tartományban ingadozik.

Brandt úgy véli, hogy ez egyelőre egy behatároló tartomány marad. Egy határozott kitörés ebből a tartományból azonban óriási jelentőséggel bírna – tette hozzá.

Azt jósolva, hogy a Bitcoin felül fogja múlni az alternatív kriptovaluták teljesítményét, azt írta:

„Az én véleményem az, hogy a Bitcoin el fogja temetni az összes trónkövetelőt. Végül csak egy „King of the Hill” lesz, és az a Bitcoin lesz”.

A TradingView adatai szerint a Bitcoin dominanciaaránya, ami a piaci értékének a teljes kriptopiacból való részesedését jelenti, április 12-én 10 hónapos csúcsot ért el 48,90%-kal, mielőtt visszaesett volna.

A cikk írásakor a Bitcoin dominancia 48,50% volt, megközelítve a legutóbb 2022 júniusában látott csúcsot.

Bitcoin idény?

A Wu Blockchain jelentése szerint a Bitcoin blokkláncán végrehajtott tranzakciók száma április 29-én rekordmagasságot ért el, 426.337-et.

Április 29-én az egy nap alatt begyűjtött Bitcoin először haladta meg a 20.000-et, ami új csúcsot jelentett.

Az IntoTheBlock láncelemző cég jelentése szerint a napi Bitcoin tranzakciók hétnapos átlaga ezen a héten volt a legmagasabb 2017 decembere óta.

A napi tranzakciók növekvő száma a Bitcoin blokklánc növekvő aktív használatára utal – írják az IntoTheBlock kutatói.

Eközben a Bitcoin már körülbelül egy évre van a feleződési eseménytől.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Glassnode on-chain elemző cég megjegyzi, hogy a Bitcoin 787.500-as blokkját hamarosan kibányásszák, ami azt jelenti, hogy a felező esemény körülbelül egy év múlva lesz.

A Bitcoin felezési eseményei önállóak és 210.000 blokkonként előre programozottak.

A Glassnode hozzátette, hogy az átlagos blokkidő 14 napos átlaga alapján úgy becsüljük, hogy 367 napra vagyunk a következő felezési eseménytől, mivel a hashráta változékony, a blokkok megtalálása pedig valószínűsíthető. Ez a becsült dátumot 2024. április 30-ra adja.

zeta

Olvastad már? A Cardano indikátorok mind „bikás” adatokat mutatnak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!