A Swedbank szakértői szerint a bankválság még tovább terjedhet majd

-

A Stockholmban működő Swedbank elemzői úgy vélik, az USA bankválsága nem fog megállni a határoknál.

Par Magnusson arra figyelmeztetett, hogy fel kell készülni a továbbterjedésre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Silicon Valley Bank, a Signature Bank, a First Republic Bank után ott tartunk, hogy a Pacwest Bank, a Western Alliance Bank, és a First Horizon Bank egyaránt pénzügyi nehézségekbe ütközött.

Ez leolvadáshoz vezethet, és azt a bizonyos szellemet már rendkívül nehéz lesz visszadugni a palackba.

A First Republic Bankot a múlt héten sajátították ki a hatóságok, majd eladták a JPMorgan számára.

Ez a bankcsőd a legnagyobbnak számít a 2008-as válság óta. A Silicon Valley és a Signature még márciusban került bajba.

A First Republic körüli hírek kipattanása után több másik bank, köztük a Pacwest, és a Western Alliance is esni kezdett a tőzsdén.

Magnusson úgy fogalmazott, hogy a Trump-kormányzat alatt a bankok a lazább szabályzásért lobbiztak, amelyet aztán meg is kaptak.

A dolog iróniája viszont az, hogy pont emiatt a lazább szabályzás miatt vannak jobban kitéve egy bankpánik hatásainak.

„Az USA bankválsága terjed a helyi, regionális bankok között. Minden egyes bankban csökken a letétek száma, és ezzel párhuzamosan csökken a beléjük vetett fogyasztói bizalom szintje is. Egyre nagyobb az esélye, hogy további bankok fognak elesni, és hasonló sorsra jutni. Ez pedig egy öngerjesztő kör. A láncreakció esélye is nő, erre érdemes mindenkinek felkészülnie.”

Dacára annak, hogy mostanra már több bank is bedőlt, a Federal Reserve elnöke, Jerome Powell úgy fogalmazott, hogy az amerikai bankrendszer erős és ellenálló.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A múlt héten a Fed 0,25%-os emelést hajtott végre az alapkamaton.

A múlt héten azt is nyilvánosságra hozták, hogy az USA esetén 722 bankról van tudomásuk a tavalyi harmadik negyedéves számok alapján, ahol a nem realizált veszteségek mértéke meghaladja a bank pénzállományának az 50%-át.

Olvastad már? A LimeWire fontolgatja az XRP integrációját

Kiemelt kép: J C

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!