Az orosz lakossági befektetők csaknem fele védekezőeszközként tekint a bitcoinra

-

Októberben a bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan coinokat, mint a tether és a litecoin.
Egy új felmérés szerint az oroszországi lakossági befektetők csaknem fele úgy véli, hogy az olyan kriptovaluták, mint a bitcoin (BTC), stabil jövedelemmel járó fedezeti eszköznek számítanak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Investing.com pénzügyi kiadvány 1000 orosz lakossági befektető megkérdezésével derítette ki a legkeresettebb alternatív befektetési formákat.
Az Investing.com 1000 orosz lakossági befektető körében végzett felmérése szerint a válaszadók 46%-a a kriptovalutákat potenciális védekező eszköznek tekinti, amely lehetővé teszi számukra, hogy gazdasági válság idején fedezzék a pénzügyi kockázatokat.
Az orosz lakossági alternatív befektetők jobban kedvelték a kriptókat, mint az ingatlanokat, mivel az ilyen jellegű eszközökbe fektető válaszadók mindössze 37%-a tartotta hatékony befektetési eszköznek az ingatlanvásárlást.
Anastasia Kosheleva, az Investing.com oroszországi részlegének vezetője szerint az ingatlanok történelmileg a legjobb fedezeti eszköznek számítottak Oroszországban.

Megjegyezte, hogy 2021-ben a kriptovaluták váltak a legnagyobb befektetési trenddé, mivel megelőzték a többi hagyományos eszközt, köztük a devizákat és a részvényeket.
A számos kriptovaluta közül a jelek szerint a Bitcoin a legnépszerűbb alternatív befektetés az oroszok körében.
A Brand Analytics big data platform tanulmánya szerint októberben a Bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan érméket, mint a Tether (USDT) és a Litecoin (LTC) a közösségi médiában tett említések tekintetében.
A kriptovaluták az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek az orosz befektetők körében, egy tavalyi felmérés szerint a helyi befektetők 77%-a a bitcoin még az arannyal szemben is előnyben részesíti.
Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a múlt héten az orosz jegybank pénzügyi stabilitási jelentést tett közzé, amelyben megjegyezte az ország növekvő szerepét a 2,8 billió dolláros globális kriptopénzpiacon.
A központi bank megemlítette, hogy Oroszország a harmadik helyen áll a világon a nemzeti BTC hashráta-részesedés tekintetében, és az egyik legnagyobb felhasználója a Binance kriptopénzváltónak.

A növekvő infláció és a folyamatban lévő, covid-19 okozta járvány közepette a globális befektetők egyre inkább a pénzügyi kockázatok elleni fedezetként tekintenek az olyan kriptovalutákra, mint a bitcoin.
Damian Courvalin, a Goldman Sachs energiakutatásért felelős vezetője szerint a befektetők a hagyományos eszközök, például az arany mellett egyre inkább kriptovalutákkal fedezik magukat az infláció ellen.

„Ahogyan azt állítjuk, hogy az ezüst a szegény ember aranya, az arany talán a szegény ember kriptója lesz”  mondta november közepén.

Korábban a Pendal Group alternatív stratégiákért felelős vezetője, Vimal Gor amellett érvelt, hogy a kriptovalutákat be kell illeszteni az új alternatív defenzív portfóliókba, mivel az államkötvények elvesztették értéküket a kockázatok elleni fedezetként.

Olvastad már? Július óta nem csökkent ennyire a vagyonkezelők bitcoinkészlete

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!