A piacok fellendülőben, de a Bitcoin még mindig nincs túl a nehezén, ha eladásról van szó – figyelmeztet az elemzés.

A Bitcoin (BTC) az erő jeleit mutatta a Wall Street november 29-i nyitásakor, ahogy a makropiacok eltüntették a múlt heti félelem egy részét.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kripto kilép a „szélsőséges félelemből”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítették, hogy a BTC/USD a november 29-i kereskedés kezdetekor 57.000 dolláron állt.

A gyenge ázsiai kezdés ellenére az amerikai piacok a november 26-i zuhanás után jóvátételi hangulatban voltak, az S&P 500 pedig már be is hozta a 2,3%-os veszteség egy részét.

A Bitcoin is csatlakozott a javuló hangulathoz, az éjszakai teljesítménye egy ponton 7%-ot meghaladva 58.300 dolláros helyi csúcsot ért el.

A Crypto Fear & Greed Index 21/100-ról 33/100-ra – „extrém félelem”-ről „félelem”-re – emelkedett, miután szeptember óta a legalacsonyabb értéket érte el.

„A piac pattog” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„Remélhetőleg az elmúlt hétvége megmutatta, hogy nyugodtnak kell lenni, ha a piacokról van szó. Sok félelem volt a hétvégén, gyorsan elszállt már. Soha ne adj el hatalmas piros gyertyák után, ez tiszta érzelmi alapú. Nyugodj meg.”

A BTC ármozgása ennek ellenére továbbra is egy csökkenő csatornába szorult a napi időkereteken, ezt a jelentős 60.000 dolláros zóna határolja, amely korábban támaszból ellenállássá változott.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A piaci résztvevők megújult optimizmusát kihasználó újabb merülés lehetőségéről az Material Scientist elemzőforrás eközben óvatos szavakat mondott.

„A BTC bid likviditás nagy részét elvették” – közölték a Twitter-követőikkel egy frissített rendelésállomány-grafikon mellett.

„Nem lepődnénk meg, ha a stop vadászok a késői longolók és a gyenge kezek után mennének. Tervezz ennek megfelelően.”

A MicroStrategy 400 millió dollár értékben „megveszi a merülést”.

Az erősebb „hodlerek” körében azonban a bitcoin nyereségességébe vetett meggyőződés nem mutatta a megrendülés jeleit.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

November 26-án kiderült, hogy a múlt heti „buy the dip” lehetőséggel Salvadorhoz hasonlóan a MicroStrategy sorozatos vállalati befektető is élt.

Egy bejelentés megerősítette, hogy a vállalat több mint 7000 BTC-t adott hozzá a kincstárához valamivel 59.000 dollár feletti átlagáron, így az összesített állománya 121.044 BTC-re (6,93 milliárd dollár) nőtt.

Olvastad már? A „Gazdag papa, szegény papa” szerzője bitcoinnal védekezik az infláció ellen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.