Októberben a bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan coinokat, mint a tether és a litecoin.

Egy új felmérés szerint az oroszországi lakossági befektetők csaknem fele úgy véli, hogy az olyan kriptovaluták, mint a bitcoin (BTC), stabil jövedelemmel járó fedezeti eszköznek számítanak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Investing.com pénzügyi kiadvány 1000 orosz lakossági befektető megkérdezésével derítette ki a legkeresettebb alternatív befektetési formákat.

Az Investing.com 1000 orosz lakossági befektető körében végzett felmérése szerint a válaszadók 46%-a a kriptovalutákat potenciális védekező eszköznek tekinti, amely lehetővé teszi számukra, hogy gazdasági válság idején fedezzék a pénzügyi kockázatokat.

Az orosz lakossági alternatív befektetők jobban kedvelték a kriptókat, mint az ingatlanokat, mivel az ilyen jellegű eszközökbe fektető válaszadók mindössze 37%-a tartotta hatékony befektetési eszköznek az ingatlanvásárlást.

Anastasia Kosheleva, az Investing.com oroszországi részlegének vezetője szerint az ingatlanok történelmileg a legjobb fedezeti eszköznek számítottak Oroszországban.

Megjegyezte, hogy 2021-ben a kriptovaluták váltak a legnagyobb befektetési trenddé, mivel megelőzték a többi hagyományos eszközt, köztük a devizákat és a részvényeket.

A számos kriptovaluta közül a jelek szerint a Bitcoin a legnépszerűbb alternatív befektetés az oroszok körében.

A Brand Analytics big data platform tanulmánya szerint októberben a Bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan érméket, mint a Tether (USDT) és a Litecoin (LTC) a közösségi médiában tett említések tekintetében.

A kriptovaluták az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek az orosz befektetők körében, egy tavalyi felmérés szerint a helyi befektetők 77%-a a bitcoin még az arannyal szemben is előnyben részesíti.

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a múlt héten az orosz jegybank pénzügyi stabilitási jelentést tett közzé, amelyben megjegyezte az ország növekvő szerepét a 2,8 billió dolláros globális kriptopénzpiacon.

A központi bank megemlítette, hogy Oroszország a harmadik helyen áll a világon a nemzeti BTC hashráta-részesedés tekintetében, és az egyik legnagyobb felhasználója a Binance kriptopénzváltónak.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A növekvő infláció és a folyamatban lévő, covid-19 okozta járvány közepette a globális befektetők egyre inkább a pénzügyi kockázatok elleni fedezetként tekintenek az olyan kriptovalutákra, mint a bitcoin.

Damian Courvalin, a Goldman Sachs energiakutatásért felelős vezetője szerint a befektetők a hagyományos eszközök, például az arany mellett egyre inkább kriptovalutákkal fedezik magukat az infláció ellen.

„Ahogyan azt állítjuk, hogy az ezüst a szegény ember aranya, az arany talán a szegény ember kriptója lesz”  mondta november közepén.

Korábban a Pendal Group alternatív stratégiákért felelős vezetője, Vimal Gor amellett érvelt, hogy a kriptovalutákat be kell illeszteni az új alternatív defenzív portfóliókba, mivel az államkötvények elvesztették értéküket a kockázatok elleni fedezetként.

Olvastad már? Július óta nem csökkent ennyire a vagyonkezelők bitcoinkészlete

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!