Az oroszok által végzett kriptotranzakciók éves volumene több mint 5 milliárd dollár

-

A kriptogazdaság növekvő kapitalizációjával az oroszok évente több milliárd dollár értékű kriptotranzakciókat hajtanak végre – derül ki az orosz központi bank által gyűjtött adatokból.
Az orosz lakosok a kriptopiac legaktívabb résztvevői közé tartoznak – ismerte el a szabályozó hatóság.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oroszok a legaktívabb kriptohasználók közé tartoznak, el a jegybank szerint

Az orosz Központi Bank (CBR) – hűen a decentralizált digitális pénzekkel kapcsolatos keményvonalas álláspontjához – nemrég kijelentette, hogy a kriptopénz-műveletek „jelentős kockázatokat hordoznak a pénzügyi stabilitás és a befektetők védelme, valamint az éghajlati tényezők szempontjából”.
A figyelmeztetést a 2021 második és harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi stabilitási áttekintésükkel együtt adták ki.
A monetáris hatóság elismerte a digitálisvaluta-piac kapitalizációjának idei gyors növekedését. A Forklog által idézett elemzése szerint a kriptopénzek árának emelkedésében kulcsszerepet játszott a befektetők megnövekedett érdeklődése az olyan technológiák iránt, mint a blokklánc, az okosszerződések, a decentralizált pénzügyek és a stabilcoinok.
Különböző elemzőtanulmányokra hivatkozva a pénzügyi szabályozó elismerte, hogy az Orosz Föderáció lakosai a kriptotér legaktívabb résztvevői közé tartoznak.
Az oroszok a kriptopénzplatformok leggyakoribb felhasználói közé is tartoznak. Oroszország a Binance, a világ vezető kriptotőzsdéjének látogatottságát tekintve az egyik vezető helyen áll.
A Bank of Russia a nagy pénzintézetek tavaly júliusban végzett felméréseire hivatkozva megjegyzi, hogy az oroszok által végrehajtott digitálisvaluta-tranzakciók éves volumene mintegy 5 milliárd dollárt tesz ki.

A CBR ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy a kriptovaluták anonim jellege hozzájárul ahhoz, hogy bűncselekményekben, például pénzmosásban és terrorizmus finanszírozásában használják őket.
A központi bank, amely következetesen elutasítja a kriptopénzek törvényes fizetőeszközként való legalizálását az Orosz Föderációban, rámutatott más kapcsolódó kockázatokra is, többek között a fiat megtakarítások kriptovalutákká történő átváltására.
A CBR a kriptovalutákat árfolyam-ingadozásuk miatt értékmegőrzőként megbízhatatlannak tartja.
A szabályozót aggasztja a bitcoinbányászat energiaigényes jellege is. Az energiaforrásokban gazdag Oroszország vonzó célpont a bányászok számára, és egyes tartományai, ahol az áramárak meglehetősen alacsonyak, az iparág szabályozását követelik.
Moszkvában egyre több tisztviselő gondolja úgy, hogy a bányászatot mint vállalkozási tevékenységet legalizálni kellene, és ekként kellene adóztatni.
A Bank of Russia kiemeli, hogy általában véve a digitális valuták térsége és a hagyományos pénzügyi szektor közötti kapcsolat továbbra is korlátozott.

A hatóság ugyanakkor úgy véli, hogy a kriptovaluták terjedése egyre több kockázatot jelent az orosz pénzügyi piac számára, és ragaszkodik a jobb felügyelet szükségességéhez.

Olvastad már? Jamie Dimon figyelmeztet: legyünk óvatosak, a kriptónak nincs belső értéke

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!