A JPMorgan globális befektetési bank vezérigazgatója figyelmeztette a befektetőket a kriptopénzekbe történő befektetéssel kapcsolatban.

„A kriptopénznek nincs belső értéke. Alapvetően egy tokent vásárolsz” – mondta. „Én nagyon óvatos lennék”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A JPMorgan főnöke, Jamie Dimon figyelmeztet a kriptóba való befektetéssel kapcsolatban

A JPMorgan Chase and Co (JPM.N) vezérigazgatója, Jamie Dimon az amerikai gazdaságról, az inflációról, Kínáról és a kriptopénzekről osztotta meg gondolatait a CBS Bostonnak adott, szerdán megjelent interjúban.

Megkérdezték tőle, hogy a fiataloknak érdemes-e kriptovalutákba fektetniük, hiszen egyre több az olyan reklámfilm, amelyek arra ösztönzik a befektetőket, hogy kriptovalutákba fektessék a pénzüket, például egy olyan reklám, amelyben Tom Brady és felesége, Gisele Bundchen szerepel.

„Én szkeptikus vagyok” – válaszolta Dimon. „Úgy értem, a blokklánc valós, ha bizonyos dolgokra használjuk. A defi (decentralizált pénzügyek) részei valósak”.

A JPMorgan főnöke azonban hangsúlyozta:

„A kriptopénznek nincs belső értéke. Alapvetően egy tokent vásárolsz. Hogy miért van ennyi, azt nem tudom, és szerintem nagyon sok spekuláció zajlik a részvényekkel, értékpapírokkal, kriptovalutákkal és hasonló dolgokkal. Én nagyon óvatos lennék.”

Mindazonáltal Dimon azt mondta: „Megvédem az emberek jogát, hogy egy szabad országban ezt tegyék. Én nem fogom megtenni.”

Kedden a Reuters is beszámolt arról, hogy Dimon nyilatkozott a kriptopénzekről. „Ez nem is igazi valuta… Ez hisztéria” – idézték a JPMorgan vezérigazgatóját.

Dimon mindig is bitcoinszkeptikus volt. Októberben azt mondta, hogy a bitcoin „értéktelen”, megkérdőjelezve a kriptopénz korlátozott kínálatát.

Azt is mondta, hogy a szabályozók „a pokolba is szabályozni fogják.” Májusban azt tanácsolta az embereknek, hogy maradjanak távol a kriptopénzektől.


A JPMorgan vezérigazgatója azonban elismerte, hogy ügyfelei érdeklődnek ez iránt az eszközosztály iránt, és a bank most már kínál néhány kriptobefektetést az ügyfeleknek.

A cég elemzői még meg is duplázták azt a jóslatukat, miszerint a bitcoin árfolyama hosszú távon eléri a 146 ezer dollárt. Úgy látják, hogy a bitcoin  egy „bullish kilátás”, ahogy az inflációs aggodalmak feljebb nyomják a BTC árfolyamát.

Olvastad már? A Crypto.com token piaci kapitalizációja 7 milliárd dolláros növekedést tapasztalt a héten

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: ibusiness lines

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!