A Bitcoin árfolyama mindössze 20%-ra van az eddigi csúcsoktól, de a piac 43.000 dollár óta először lépett vissza az „extrém félelembe”.

A Bitcoin (BTC) 55.000 dollár körül stabilizálódott, miután egyetlen nap alatt 6000 dollárt esett – de a kriptopiaci hangulat még mindig sokkos állapotban van.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Crypto Fear & Greed Index szerint november 27-én az érzelmek most a legfélelmetesebbek szeptember vége óta.

A kripto hangulat „extrém félelembe” merül

A Fear & Greed, amely egy kosárnyi tényezőt vesz alapul, hogy kiszámítsa a kriptopiacok standardizált hangulatértékét 1-100 között, jelenleg 21-en áll.

A pénteki nap megviselte a mérőszámot, 24 óra alatt több mint a felére csökkent a korábbi 47-es értékről.

Ez a két érték megfelel a „semleges” és az „extrém félelem” közötti hangulatnak – a „félelem” zónát teljesen kihagyva.

Bár ez egy várható reakció, a piaci szereplők érzelmi állapotának látszólagos felborulása néhány ismerős név számára kezd mulatságossá válni.

Alistair Milne befektető és vállalkozó megjegyezte, hogy az „extrém félelem” aligha megfelelő reakció arra, hogy a BTC/USD-t 54.000 dolláron kereskedik. Valójában, amikor a bitcoin spot ára legutóbb október közepén volt ezeken a szinteken, a Fear & Greed 78-as értéket mért – ez az „extrém kapzsiság” területe.

„Ennyi félelem és máris 54 ezer dollárnál vagyunk. Vad” – foglalta össze.

Szeptember 30-án, amikor az index utoljára elérte a 21/100-as értéket, a BTC/USD árfolyam 43.800 dollár körül mozgott a Bitstampon.

A finanszírozási ráták egyik napról a másikra visszaállnak

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a BTC árfolyamkorrekciójának legújabb és legmélyebb szakasza akkor következett be, amikor a tőzsdéken a kereskedői szokások furcsán optimisták maradtak.

A pénteki elmozdulás ellenére pozitívnak mondható finanszírozási ráták azt mutatták, hogy a piaci várakozások gyors fellendülésre számítanak.

A cikk szombati írásának időpontjában azonban úgy tűnik, hogy az 53.500 dolláros mélypontra való utazás elég volt ahhoz, hogy visszaállítsa a hangulatot – a finanszírozási ráták mostanra visszatértek a normális szintre, és nem mutatnak bikás előjeleket.

Amint azonban a Delphi Digital elemzőcég a héten megjegyezte, a finanszírozási ráták továbbra is alacsonyabbak 2021 első feléhez képest – és ez jelezheti az általános irány hiányát.

„A finanszírozási ráták továbbra is alacsonyak a határidős piacokon. Ez annak a jele lehet, hogy a rövidebb távú tőkeáttételes kereskedők még mindig bizonytalanok irányban” közölték a kutatók a Twitter-követőikkel.

„Ha visszatekintünk az év elejére, a bullish felfutást jelentősen magasabb finanszírozási ráta kísérte”.

Olvastad már? A bitcoin túl ingatag ahhoz, hogy törvényes fizetőeszköz legyen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!