A bitcoin túl ingatag ahhoz, hogy törvényes fizetőeszköz legyen

-

A Bank of England a CBDC-t a „pénz forradalmaként” népszerűsíti, miközben a britek nem igazán hajlandóak használni.
A Bank of England kormányzója, Andrew Bailey aggodalmát fejezte ki a Bitcoin (BTC) törvényes fizetőeszközként való elfogadásával kapcsolatban Salvadorban, miután Nayib Bukele elnök bejelentette a Bitcoin City elindítását.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bailey úgy vélte, hogy Salvador döntése a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadásáról aggasztó, mivel a fogyasztók valószínűleg szenvedni fognak a kriptopénz rendkívüli volatilitása miatt.
A bitcoin árfolyama salvadori törvényes fizetőeszközként való elfogadásának első napján 43 000 dollár körül járt, majd november 9-én új történelmi csúcsra, 68 000 dollár fölé emelkedett.
A BTC árfolyama azóta jelentősen visszaesett, a Bitcoint a cikk írásakor 54 626 dolláron kereskedik.

„Aggaszt, hogy egy ország ezt választja nemzeti valutának”mondta Bailey a Cambridge-i Egyetem diákszövetségének megjelenésekor – jelentette csütörtökön a Bloomberg.

A kormányzó azt is megkérdőjelezte, hogy a salvadoriak egyáltalán megértik-e a Bitcoin természetét és volatilitását, ami a legnagyobb aggodalmát okozza.
Bailey idézte a globális pénzügyi rendszereket fenyegető kockázatok nyomon követéséért felelős Nemzetközi Valutaalap (IMF) Salvadorról szóló új jelentését is.

A hétfőn kiadott nyilatkozat „jelentős kockázatokat” vázol fel, amelyek a Bitcoin mint törvényes fizetőeszköz és a Salvadorban folytatott Bitcoin-kereskedelem kapcsán merülnek fel.
Az IMF korábban, júniusban figyelmeztetést adott ki Salvador Bitcoin-törvénye ellen, ami nem akadályozta meg az országot abban, hogy szeptemberben elfogadja azt és törvényes fizetőeszközként fogadja el a BTC-t. Bailey hozzátette, hogy a BoE tanulmányozza, hogy bevezessen-e központi banki digitális valutát (CBDC), és kijelentette:

„Erős érvek szólnak a digitális valuták mellett, de véleményünk szerint stabilnak kell lennie, különösen, ha fizetésre használják. Ez nem igaz a kriptoeszközökre”.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a BoE pénzügyi stabilitásért felelős helyettes kormányzója, Sir Jon Cunliffe kijelentette, hogy a CBDC-k a „technológia által vezérelt forradalom a pénz funkcionalitásában”.

Ezzel szemben a Redfield & Wilton Strategies augusztusi felmérése szerint a brit felnőtt lakosság többsége szkeptikus és aggódó volt a CBDC esetleges bevezetésével kapcsolatban.

Olvastad már? A Morgan Stanley nagymértékben növelte Bitcoin-kitettségét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!