A bitcoin túl ingatag ahhoz, hogy törvényes fizetőeszköz legyen

-

A Bank of England a CBDC-t a „pénz forradalmaként” népszerűsíti, miközben a britek nem igazán hajlandóak használni.
A Bank of England kormányzója, Andrew Bailey aggodalmát fejezte ki a Bitcoin (BTC) törvényes fizetőeszközként való elfogadásával kapcsolatban Salvadorban, miután Nayib Bukele elnök bejelentette a Bitcoin City elindítását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bailey úgy vélte, hogy Salvador döntése a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadásáról aggasztó, mivel a fogyasztók valószínűleg szenvedni fognak a kriptopénz rendkívüli volatilitása miatt.
A bitcoin árfolyama salvadori törvényes fizetőeszközként való elfogadásának első napján 43 000 dollár körül járt, majd november 9-én új történelmi csúcsra, 68 000 dollár fölé emelkedett.
A BTC árfolyama azóta jelentősen visszaesett, a Bitcoint a cikk írásakor 54 626 dolláron kereskedik.

„Aggaszt, hogy egy ország ezt választja nemzeti valutának”mondta Bailey a Cambridge-i Egyetem diákszövetségének megjelenésekor – jelentette csütörtökön a Bloomberg.

A kormányzó azt is megkérdőjelezte, hogy a salvadoriak egyáltalán megértik-e a Bitcoin természetét és volatilitását, ami a legnagyobb aggodalmát okozza.
Bailey idézte a globális pénzügyi rendszereket fenyegető kockázatok nyomon követéséért felelős Nemzetközi Valutaalap (IMF) Salvadorról szóló új jelentését is.

A hétfőn kiadott nyilatkozat „jelentős kockázatokat” vázol fel, amelyek a Bitcoin mint törvényes fizetőeszköz és a Salvadorban folytatott Bitcoin-kereskedelem kapcsán merülnek fel.
Az IMF korábban, júniusban figyelmeztetést adott ki Salvador Bitcoin-törvénye ellen, ami nem akadályozta meg az országot abban, hogy szeptemberben elfogadja azt és törvényes fizetőeszközként fogadja el a BTC-t. Bailey hozzátette, hogy a BoE tanulmányozza, hogy bevezessen-e központi banki digitális valutát (CBDC), és kijelentette:

„Erős érvek szólnak a digitális valuták mellett, de véleményünk szerint stabilnak kell lennie, különösen, ha fizetésre használják. Ez nem igaz a kriptoeszközökre”.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a BoE pénzügyi stabilitásért felelős helyettes kormányzója, Sir Jon Cunliffe kijelentette, hogy a CBDC-k a „technológia által vezérelt forradalom a pénz funkcionalitásában”.

Ezzel szemben a Redfield & Wilton Strategies augusztusi felmérése szerint a brit felnőtt lakosság többsége szkeptikus és aggódó volt a CBDC esetleges bevezetésével kapcsolatban.

Olvastad már? A Morgan Stanley nagymértékben növelte Bitcoin-kitettségét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!