A bitcoin túl ingatag ahhoz, hogy törvényes fizetőeszköz legyen

-

A Bank of England a CBDC-t a „pénz forradalmaként” népszerűsíti, miközben a britek nem igazán hajlandóak használni.
A Bank of England kormányzója, Andrew Bailey aggodalmát fejezte ki a Bitcoin (BTC) törvényes fizetőeszközként való elfogadásával kapcsolatban Salvadorban, miután Nayib Bukele elnök bejelentette a Bitcoin City elindítását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bailey úgy vélte, hogy Salvador döntése a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadásáról aggasztó, mivel a fogyasztók valószínűleg szenvedni fognak a kriptopénz rendkívüli volatilitása miatt.
A bitcoin árfolyama salvadori törvényes fizetőeszközként való elfogadásának első napján 43 000 dollár körül járt, majd november 9-én új történelmi csúcsra, 68 000 dollár fölé emelkedett.
A BTC árfolyama azóta jelentősen visszaesett, a Bitcoint a cikk írásakor 54 626 dolláron kereskedik.

„Aggaszt, hogy egy ország ezt választja nemzeti valutának”mondta Bailey a Cambridge-i Egyetem diákszövetségének megjelenésekor – jelentette csütörtökön a Bloomberg.

A kormányzó azt is megkérdőjelezte, hogy a salvadoriak egyáltalán megértik-e a Bitcoin természetét és volatilitását, ami a legnagyobb aggodalmát okozza.
Bailey idézte a globális pénzügyi rendszereket fenyegető kockázatok nyomon követéséért felelős Nemzetközi Valutaalap (IMF) Salvadorról szóló új jelentését is.

A hétfőn kiadott nyilatkozat „jelentős kockázatokat” vázol fel, amelyek a Bitcoin mint törvényes fizetőeszköz és a Salvadorban folytatott Bitcoin-kereskedelem kapcsán merülnek fel.
Az IMF korábban, júniusban figyelmeztetést adott ki Salvador Bitcoin-törvénye ellen, ami nem akadályozta meg az országot abban, hogy szeptemberben elfogadja azt és törvényes fizetőeszközként fogadja el a BTC-t. Bailey hozzátette, hogy a BoE tanulmányozza, hogy bevezessen-e központi banki digitális valutát (CBDC), és kijelentette:

„Erős érvek szólnak a digitális valuták mellett, de véleményünk szerint stabilnak kell lennie, különösen, ha fizetésre használják. Ez nem igaz a kriptoeszközökre”.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a BoE pénzügyi stabilitásért felelős helyettes kormányzója, Sir Jon Cunliffe kijelentette, hogy a CBDC-k a „technológia által vezérelt forradalom a pénz funkcionalitásában”.

Ezzel szemben a Redfield & Wilton Strategies augusztusi felmérése szerint a brit felnőtt lakosság többsége szkeptikus és aggódó volt a CBDC esetleges bevezetésével kapcsolatban.

Olvastad már? A Morgan Stanley nagymértékben növelte Bitcoin-kitettségét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!