A Morgan Stanley nagymértékben növelte Bitcoin-kitettségét

-

A befektetési cég három nagy alapban lévő bitcoinkitettsége szeptember 30-án nagyjából 303 millió dollárra rúg, 6.626.381 darab részvényben.
A Morgan Stanley amerikai befektetési bank befektetési alapjai a Grayscale Bitcoin Trust részvényeinek vásárlásával növelték kitettségüket a Bitcoinban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének keddi bejelentései szerint a Morgan Stanley Insight Fund több mint 63%-kal növelte a Grayscale Bitcoin Trust, azaz a GBTC részvényeinek állományát, a 2021 második negyedévi 928.051 darabról 1.520.549 darabra szeptember 30-án.
Emellett a cég növekedési portfóliójára vonatkozó bejelentések szerint 2021 harmadik negyedévében 3.642.118 GBTC-részvényt tartott, ami 71%-os növekedést jelent a második negyedévi 2.130.153 részvényhez képest.
A Morgan Stanley Global Opportunity Portfolio 1.463.714 GBTC-t tartott, ami 59%-os növekedés a három hónappal korábbi 919.805 részvényhez képest.
A cikk írásakor a GBTC árfolyama 45,72 dollár volt, így a befektetési bank Bitcoin (BTC) kitettsége e három alapban nagyjából 303 millió dollár, 6.626.381 darab részvénnyel szeptember 30-án.

A BTC árfolyama szeptember nagy részében 50.000 dollár alatt volt, de a kriptoeszköz azóta elérte a 69.000 dolláros történelmi csúcsot, mielőtt visszacsúszott volna az 56.000 dolláros szintre.
A megfelelő portfóliók és alapok lehetővé teszik a Morgan Stanley számára, hogy kitettséget szerezzen a bitcoinban (BTC) anélkül, hogy közvetlenül a kriptopénzbe fektetne.
A Cointelegraph szeptemberben arról számolt be, hogy a cég Europe Opportunity Fundja, amely Európa-szerte végez befektetéseket a befutott és feltörekvő vállalatokba, április óta több mint kétszeresére növelte a Grayscale Bitcoin Trust részvényeit.

Az alap azonban a  cikk közzétételéig nem számolt be további BTC-kitettségről.
Akár közvetve a Grayscale-en keresztül, akár blokkláncplatformok támogatásával fektet be, úgy tűnik, hogy a Morgan Stanley egyre mélyebbre merül a kriptotérben.
Szeptemberben a cég bejelentette, hogy kriptofókuszú kutatási részleget hoz létre, amelynek célja a „kriptovaluták és más digitális eszközök növekvő jelentőségének feltárása a globális piacokon”.

Olvastad már? Az elmezők szerint itt az ideje, hogy meginduljon a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: pieterbie

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!