A Morgan Stanley nagymértékben növelte Bitcoin-kitettségét

-

A befektetési cég három nagy alapban lévő bitcoinkitettsége szeptember 30-án nagyjából 303 millió dollárra rúg, 6.626.381 darab részvényben.
A Morgan Stanley amerikai befektetési bank befektetési alapjai a Grayscale Bitcoin Trust részvényeinek vásárlásával növelték kitettségüket a Bitcoinban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének keddi bejelentései szerint a Morgan Stanley Insight Fund több mint 63%-kal növelte a Grayscale Bitcoin Trust, azaz a GBTC részvényeinek állományát, a 2021 második negyedévi 928.051 darabról 1.520.549 darabra szeptember 30-án.
Emellett a cég növekedési portfóliójára vonatkozó bejelentések szerint 2021 harmadik negyedévében 3.642.118 GBTC-részvényt tartott, ami 71%-os növekedést jelent a második negyedévi 2.130.153 részvényhez képest.
A Morgan Stanley Global Opportunity Portfolio 1.463.714 GBTC-t tartott, ami 59%-os növekedés a három hónappal korábbi 919.805 részvényhez képest.
A cikk írásakor a GBTC árfolyama 45,72 dollár volt, így a befektetési bank Bitcoin (BTC) kitettsége e három alapban nagyjából 303 millió dollár, 6.626.381 darab részvénnyel szeptember 30-án.

A BTC árfolyama szeptember nagy részében 50.000 dollár alatt volt, de a kriptoeszköz azóta elérte a 69.000 dolláros történelmi csúcsot, mielőtt visszacsúszott volna az 56.000 dolláros szintre.
A megfelelő portfóliók és alapok lehetővé teszik a Morgan Stanley számára, hogy kitettséget szerezzen a bitcoinban (BTC) anélkül, hogy közvetlenül a kriptopénzbe fektetne.
A Cointelegraph szeptemberben arról számolt be, hogy a cég Europe Opportunity Fundja, amely Európa-szerte végez befektetéseket a befutott és feltörekvő vállalatokba, április óta több mint kétszeresére növelte a Grayscale Bitcoin Trust részvényeit.

Az alap azonban a  cikk közzétételéig nem számolt be további BTC-kitettségről.
Akár közvetve a Grayscale-en keresztül, akár blokkláncplatformok támogatásával fektet be, úgy tűnik, hogy a Morgan Stanley egyre mélyebbre merül a kriptotérben.
Szeptemberben a cég bejelentette, hogy kriptofókuszú kutatási részleget hoz létre, amelynek célja a „kriptovaluták és más digitális eszközök növekvő jelentőségének feltárása a globális piacokon”.

Olvastad már? Az elmezők szerint itt az ideje, hogy meginduljon a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: pieterbie

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!