Furcsa déjà vu érzés járja át a kriptopiacokat, mivel a fekete péntek ritka ismét vásárlási lehetőséget kínál – pont a végszóra.

Lehet, hogy a Bitcoin (BTC) 20%-kal elmarad az eddigi csúcsoktól, de ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy „megvegyük a zuhanást” – állítják az elemzők.

A fekete péntek idén méltó a nevéhez a kriptopénzek terén, mivel a Bitcoin és számos altcoin is a hat hete legalacsonyabb szinttre zuhant vissza.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kétségek az 53.000 dolláros padló felett

Az éjszakai eladási hullámot követően, amelyet a csökkenő amerikai dollár és a covid-19 által  megtépázott makropiacok váltottak ki, a BTC/USD árfolyama 54.000 dollár közelébe került.

Miközben a mainstream média nagy feneket kerít a zuhanásnak, mások távolról sem aggódnak – a jelenlegi árak vitathatatlanul kitűnő belépési lehetőséget kínálnak.

Mások a Bloomberg egy térdcsapásszerű cikkén viccelődtek, amelyben a kiadvány kezdetben azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin „medvepiacra lépett”.

A rövid távú célokkal kapcsolatban a népszerű kereskedő és podcastházigazda, Scott Melker figyelmeztetett arra, hogy ne menjünk a csordával, és várjuk ki az alacsonyabb szinteket a vásárlással.

„Úgy tűnik, mindannyian 53K-t akarunk látni, ami általában azt jelenti, hogy 53,5K-nál kapunk front runt, vagy az ár egyenesen átbukik, és HFSP-t kapunk” – tweetelte.

„A tömeg ritkán kapja meg, amit akar”.

Annak jeleként, hogy az eladás valószínűleg még nem ért véget, a finanszírozási ráták a tőzsdéken továbbra is magasak, annak ellenére, hogy a 24 órás likvidációk megközelítik a 700 millió dollárt.

Emlékszel a tavalyi fekete péntekre?

Melker eközben rámutatott az amerikai dollár és a Bitcoin közötti szokatlan korrelációra, amely fiktíve a vírus okozta rázkódásnak köszönhető.

Ahogy a Cointelegraph gyakran megjegyzi, a Bitcoin hajlamos fordított korrelációt mutatni a dollárral, az utóbbi pénteken pedig hosszú győzelmi sorozatot szakított meg.

A legnagyobb kriptopénz azonban távolról sem az erejét próbálta megmutatni, hanem a makropiacokkal és az amerikai dollár valutaindexével (DXY) együtt esett.

A Bitcoin további veszteségeinek útjában egy súlyos vevőtámasz blokk áll 53.000 dollárnál – nagyjából a kriptopénz 1 billió dolláros piaci kapitalizációjának megfelelő területen.

Eközben a történelmi adatok időszerű emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy a fekete pénteki alkuk valamiféle általános jelenség lehet a Bitcoin esetében.


2020 novemberének végén a BTC/USD 16.400 dollár körüli szintre süllyedt – hogy aztán három év óta először nekivágjon a 20.000 dollárnak, és megverje azt.

Olvastad már? Az Ethereum több mint egymillió ETH-t égetett el az elmúlt 3 hónapban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!