„Ez a jövő – mindannyian úgy döntöttünk, hogy a központosított bankrendszer manipulált, így inkább a légyottos Ponzi-rendszerekben bízunk” – mondta a motel recepciósa, aki a bitcoint fogadta el fizetőeszközként.

A South Park című animációs tévésorozat, amely gyakran foglalkozik aktuális közéleti témákkal, a nem túl távoli jövőben a bitcoint mainstream fizetőeszközként mutatja be.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A South Park 24. évadának csütörtökön sugárzott „Post COVID” című epizódjában a sorozat egyik főszereplője, Stan Marsh egy olcsó motelben való tartózkodásért bitcoin (BTC) használatával fizetett nagyjából 40 év múlva, amikor a világjárványnak tréfásan végleg vége lesz.

A fiktív Super 12 Motel Plus – egy olyan jövőben, ahol szinte minden márkanévben szerepel a „plusz” és a „maxx” – csak „bitcoint és más kriptovalutát” fogad el, a sorozatban Marsh így egy BTC-logóval és QR-kóddal ellátott plasztikkártyával fizetett.

„Ez a jövő – mindannyian úgy döntöttünk, hogy a központosított bankrendszer manipulált, így inkább a légyottos Ponzi-rendszerekben bízunk” mondta a motel recepciósa.

A kriptotérben sokan ismerik a South Parkot az Egyesült Államok kormányának és a bankoknak a 2008-as pénzügyi válságot követő reakcióját bíráló kritikájáról, amelyet az „aaaand… it’s gone” mém tett népszerűvé – utalva arra, hogy Marsh a bankban történő befizetés után azonnal elveszíti a pénzét.

A mostani epizódban szereplő további jövőbeli jóslatok között szerepelnek az autonóm járművek, a holografikus digitális asszisztensek és a stand-up comedy önmagának árnyékává válása a „woke” kultúra közepette.

Bár a kriptovalutára és a blokkláncra való hivatkozás a mainstream médiában ma már némileg megszokott, ez nem volt mindig így.

Az első tévésorozat, amelyben a BTC szerepelt, a The Good Wife volt 2012 januárjában, de mások is felhasználták már a feltörekvő technológiát és pénzügyi eszközt komédiában és drámában egyaránt.

Idén James Spader karaktere a The Blacklist című sorozatban azt állította, hogy ismeri Satoshi valódi kilétét, a The Simpsons pedig egy animált tőzsdei ketyerén mutatta be a BTC árfolyamát a végtelenségig.

A Bitcoin megjelenésére a népszerű animációs sorozatban akkor került sor, amikor a kriptoeszköz árfolyama már több mint egy hete többnyire 60.000 dollár alatt tartózkodik.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Coingecko adatai szerint a BTC ára a cikk  írásakor 54.149 dollár, így több mint 27%-ot esett azóta, hogy november 10-én elérte a 69.000 dolláros történelmi csúcsot.

Olvastad már? Kínában az állami cégek sem bányászhatnak bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!