A bitcoin eszközkezelői (AUM) piacának értéke 9,5%-kal 48,7 milliárd dollárra esett novemberben, míg az altcoinalapú kriptoalapok, mint például az ether AUM-ja 5,4%-kal 16,6 milliárd dollárra emelkedett.

Míg a bitcoin (BTC) a fiat inflációval szembeni életképes fedezeti pozíciója továbbra is vonzza a befektetőket, az új adatok a hangulat változását tükrözik, hiszen az Ethereum (ETH) és más kriptopénztermékek növekedésbe kezdtek a csökkenő Bitcoin AUM ellenében.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin AUM-piaca 9,5%-kal 48,7 milliárd dollárra esett novemberben, ami az év legnagyobb havi visszaesését jelenti július óta – derül ki a CryptoCompare jelentéséből.

Ezzel szemben az altcoinalapú kriptoalapok, például az ETH AUM-ja 5,4%-kal 16,6 milliárd dollárra emelkedett.

Forrás: CryptoCompare

Ahogy a fenti grafikonon látható, az összes digitáliseszköz-befektetési termék teljes AUM-ja 5,5%-kal 70 milliárd dollárra esett vissza, ami egybeesik a folyamatos medvepiaccal, amióta a bitcoin elérte a 65.000 dollár feletti történelmi csúcsot.

A 9,5%-os csökkenés eredményeként a Bitcoin AUM-piac a teljes AUM-részesedés 70,6%-át képviseli. Az Ethereum AUM-ja azonban 5,4%-kal 16,6 milliárd dollárra nőtt, míg az egyéb kriptoeszközöket képviselő AUM-ok 2,6 milliárd dollárral emelkedtek.

Forrás: CryptoCompare

A teljes AUM-kínálatból a Grayscale-termékek az AUM-piac 76,8%-át teszik ki. A Grayscale által kínált Trust termékek 6,8%-kal 54,5 milliárd dollárra csökkentek.

További kiemelkedő szereplő még az XBT Provider (5,0 milliárd dollár, a teljes összeg 7,2%-a) és a 21Shares (2,5 milliárd dollár, a teljes összeg 3,6%-a), amit az alábbi grafikon is bizonyít:

Forrás: CryptoCompare

A jelentés szerint novemberben a Bitcoin-alapú termékekbe történő heti beáramlás átlagosan 94,4 millió dollár volt. A többi 67,8 millió dollárból az Ethereum-alapú termékek nagyjából 24,4 millió dollárral járultak hozzá, míg a Cardano- és Tron-alapú termékek 10,7 millió, illetve 10,5 millió dollárt tettek ki.

A Morgan Stanley amerikai pénzügyi szolgáltató óriás arról számolt be, hogy a Grayscale Bitcoin Trust részvényeinek vásárlásával növelte kitettségét a Bitcoinban.

Ahogy arról a Kriptoworld is beszámolt, a Morgan Stanley nemrégiben az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott bejelentésében kiemelte a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) részesedés 63%-os növekedését.

A közel 45 dolláros piaci árfolyammal a Morgan Stanley teljes Bitcoinra összpontosító portfóliója meghaladja a 300 millió dollárt, amely elsősorban a BTC kitettséget célozza meg közvetlen kriptobefektetések nélkül.

Olvastad már? Google: felhőfiókokba törnek a hackerek, hogy kriptót bányásszanak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!