A Google közzétett egy jelentést, amelyben arra figyelmeztet, hogy a feltört felhőfiókokat kriptovaluták, például Bitcoin bányászására használják.

A Google e hét elején közzétett Threat Horizon jelentése aggodalmakra adott okot azzal kapcsolatban, hogy feltört felhőfiókokat használnak kriptopénzek bányászására.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Rosszindulatú szereplőket figyeltek meg, akik kriptopénzbányászatot végeztek a kompromittált felhőkön belül” – áll a jelentésben. Hozzátették, hogy az 50 közelmúltbeli példa 86%-ában a hackerek a fiókokkal kriptovalutákat bányásztak.

A Google Cybersecurity Action Team által közzétett jelentés célja, hogy „használható információkkal szolgáljon, amelyek segítségével a szervezetek a lehető legjobban tudják biztosítani felhőkörnyezetük védelmét” – közölte a Google.

A jelentés szerint a tevékenység mögött álló két közös cél a „nyereségszerzés” és a „forgalom szivattyúzása”.

Az azonosított kiberfenyegetések között szerepeltek még a rosszindulatú szoftverek, a jogosulatlan tartalmak interneten való elhelyezése, a spamek és a DDoS-robotok indítása.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A Google, a kriptográfia és a „veszélyhorizont”

A Google fenyegetéselemző csoportja a múlt hónapban hasonló riadót fújt, amikor arra figyelmeztetett, hogy hackerek betörnek a YouTube-fiókokba, hogy kriptovaluta-csalásokat terjesszenek.

„A csatorna nevét, a profilképet és a tartalmat mind kriptopénz-brandingre cserélték, hogy nagy technológiai vagy kriptopénz-váltó cégeknek adják ki magukat” – mondta akkor a Google.

A konszern hozzátette, hogy a hackerek először olyan videókat közvetítettek élőben, amelyekben kriptopénz-ajándékokat ígértek hozzájárulásért cserébe.

Ezek a rosszindulatú szereplők a Google szerint oroszul is beszéltek.

„A kampány mögött álló szereplők, akiket egy orosz nyelvű fórumon toborzott hackercsoportnak tulajdonítunk, hamis együttműködési lehetőségekkel csalogatják célpontjukat”  tette hozzá a Google.

Ha oroszok, akkor nem ez lett az első eset, hogy Oroszország is kriptóval kapcsolatos botrányba keveredik.

Az év elején kiderült, hogy Oroszország világhírű felhőkarcolója – a Vostok – Moszkva szívében kiberbűnözők rengeteg tevékenységének adott otthont.

Olvastad már? Fekete pénteki kiárusítás a bitcoin piacán is – csakúgy, mint 2020-ban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!