Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága javult, ami azt jelenti, hogy nagyobb értéket lehet küldeni alacsonyabb tranzakciós díjakért.

A Bitcoin-hálózat értékelszámolási hatékonysága az utóbbi időben folyamatosan javul, így alacsonyabb díjakért több értéket lehet elszámolni.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt héten a Bitcoin-hálózat átlagosan 95.142 dollár értéket továbbított vagy rendezett, ha az egydolláros díjat vesszük alapul.

A láncon belüli elszámolási hatékonyság május óta fokozatosan növekszik, mivel a bikaciklus alatt több értéket mozgattak a hálózaton.

Dylan LeClair on-chain elemző a Glassnode elemzési szolgáltató adatai alapján tette ezt a megfigyelést. Az értéket az átlagos tranzakciós volumen és a díjak hányadosaként kapjuk.

A végső elszámolási költségek a 451,3 milliárd dolláros teljes átutalt érték mindössze 0,00105%-át tették ki.

A CryptoFees szerint a Bitcoin a hetedik helyen áll a hálózatok napi tranzakciós díjak alapján rendezett listáján. Hétnapos átlaga 678.000 dollár körül van, amivel az Ethereum, a Uniswap, a Binance Smart Chain, a SushiSwap, az Aave és a Compound mögött áll.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A díjkövető platform most arról számolt be, hogy az Ethereum jelenleg 53 millió dollárnyi napi díjat dolgoz fel, 98,7%-kal többet, mint a Bitcoin-hálózat.

A Bitcoin és az Ethereum nem hasonlítható össze az értékelszámolás és a díjak tekintetében, mivel két különböző célú hálózatról van szó – az előbbi egy értéktároló eszköz, az utóbbi pedig egy okos szerződés és decentralizált alkalmazáshálózat.

Ha az Ethereum átlagos tranzakciós volumenét elosztjuk a díjakkal, mindössze 139 dollár értékű tranzakció jut egy dollárnyi díjra.

Az Ethereum-hálózat elszámolási hatékonysága csökkent, mivel több érték halmozódott fel a hálózaton, és sokkal nagyobb igény mutatkozott rá, különösen a defi és az NFT-k növekedésével az elmúlt 18 hónapban.

A Bitinforcharts szerint az átlagos tranzakciós díj a Bitcoin-hálózaton jelenleg 2,13 dollár körül van.

Összehasonlításképpen – az Ethereum hálózat átlagos díja 42,58 dollár. Ahogy arról a Cointelegraph tegnap beszámolt, a Bitcoin átlagos tranzakciós díjai az idén több mint 50%-kal csökkentek.

A két hálózat közötti átlagos tranzakciós díjak közötti eltérés július végétől egyre nagyobbnak tekinthető.

Forrás:
Bitinfocharts.com

Az Ethereum hálózatidíj-gondjai megkerülhetőek a második rétegű hálózatok használatával, amelyek elfogadottsága az elmúlt hónapokban megugrott, és az L2beat szerint az ilyen jellegű megoldásoknak már 6,87 milliárd dolláros összértékük van.

Olvastad már? További adókat vetnének ki a kriptotőzsdékre az Egyesült Királyságban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!