India volt pénzügyminisztere, Subhash Garg tisztázta, hogy „félrevezető azt állítani, hogy betiltják a magánkriptovalutákat”

India kriptotörvényének megalkotója, Subhash Garg volt pénzügyminiszter félreértelmezésként utasította el a „magánkriptopénzek” betiltásáról szóló elképzelést, miközben kiemelte a kriptopénzekben és a blokklánc-technológiában rejlő hatalmas lehetőségeket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vitatott kriptotörvénytervezet körüli parlamenti viták félelmeket keltettek a kriptovaluták betiltása körül, anélkül, hogy a tiltás hatályára vonatkozóan egyértelmű utalást kaptunk volna.

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a bejelentést követően pánikszerű eladási hullám indult az indiai befektetők körében.

A News 18 helyi hírcsatornának adott interjújában Garg tisztázta a helyzetet:

„[A kriptotörvény leírása] talán hiba volt. Félrevezető azt mondani, hogy a magánkriptovalutákat betiltják, és erről tájékoztatni a kormányt.”

Úgy véli, hogy az indiai kormánynak az érdekelt felekkel és a kriptobefektetőkkel folytatott megbeszélések után kellene megfogalmaznia a törvényjavaslatot.

Továbbá a törvényjavaslat a magánkriptovaluták betiltását javasolja anélkül, hogy tisztázná, mit jelent a „magán” szó.

Ennek eredményeképpen az indiai kriptoközösség önértelmezésben két különböző változatot készített a törvénytervezet céljáról – az egyik, amely az összes nem kormányzati kibocsátású kriptovaluta betiltását fontolgatja, a másik, amely kizárja a nyilvános blokkláncokon futó kriptovalutákat, mint például a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH).

Garg rámutatott a kriptovaluták eszközként való besorolásának hibájára is, miután aláhúzta a bomlasztó technológia által működtetett hatalmas ökoszisztémát.

Azt is mondta, hogy a kriptotőzsdéknek korlátozott érdekeltségei vannak, és nem képviselik a teljes közösséget:

„Nem minősíted a búzát, amit megtermelsz, nem minősíted a ruhákat, amiket megtermelsz, eszközöknek. Túlságos leegyszerűsítés lenne eszközként kezelni.”

Végezetül Garg hozzátette, hogy a központi banki digitális valuta (CBDC) kezdeményezések, különösen az olyan országokban, mint India, összetettek.

Szerinte a kormánynak először a kihívásokkal kell foglalkoznia, köztük az okostelefonok elérhetetlenségével és a digitális pénztárcák kibocsátásával.

Az indiai kriptopiac továbbra is vonzza a nemzetközi cégeket, a legújabb a Coinstore, egy szingapúri kriptotőzsde. Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, a Coinstore 20 millió dolláros alapot különített el három új iroda létrehozására a régióban.

A Cointelegraph-nak nyilatkozva a Coinstore szóvivője reménykedett a pozitív kriptoregulációs keretrendszer kialakulásában:

„A szigorú KYC folyamat, a tőzsdékre vonatkozó biztonsági követelmény, valamint egyes kriptovaluták fokozatos szabályozása természetesen védi az indiai felhasználókat és tisztázná egyes kriptovaluták jogszerűségét”.

Olvastad már? Az orosz lakossági befektetők csaknem fele védekezőeszközként tekint a bitcoinra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!