Ha eddig még nem is, 2021-ben a kripto már minden bizonnyal elérte a mainstreamet.

A kriptopénzek teljes piaci kapitalizációja meghaladta a 3 billió dollárt, a pénzügyi szabályozók Washingtontól Pekingig nagyon komolyan kezdték venni az eszközosztályt, Elon Musk pedig a Saturday Night Live-ban ekézte a Dogecoint.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogy beléptünk a 2022-es évbe, mindenki arra figyel, hogy mi lesz a következő nagy durranás a kriptopénzek terén.

Mostanra az olyan blue chip tokenek, mint a bitcoin és az ether mindenki számára ismerősek, aki csak egy kicsit is érdeklődött a „hodling” iránt.

És mivel a Bitcoin jelenleg rendszeresen 60.000 dollár körül mozgolódik, az ethert pedig 4000 dollár északi részén kereskedik, néhány befektető talán kevésbé bevált kriptovaluták után kutat, amelyek nagyobb hozamot kínálhatnak.

Szerencséjükre nincs hiány altcoinokból – a bitcointól eltérő kriptovalutákból –, amelyek kitörhetnek és a következő közismert névvé válhatnak.

Íme négy feltörekvő kriptovaluta, amelyekre érdemes figyelni 2022-ben.

Shiba Inu 

A mémcoinszenzáció 2021-ben robbant be a köztudatba, a Dogecoin sikerét kihasználva egy újabb decentralizált coin tiszteleg az ember legjobb barátja előtt (a Shiba Inu egy kutyafajta).

A Shiba Inu – amelynek értéke a dollárcent töredékére rúg – október végén történelmi csúcsra emelkedett, megközelítve ezzel a 40 milliárd dolláros piaci értéket.

A SHIBArmynak nevezett, tokenrajongókból álló „légió” már egyenesen követelte Robinhoodtól, hogy tegye lehetővé a SHIB-et a tőzsdei kereskedési alkalmazás kriptoplatformján.

Az egy hónappal ezelőtti szédületes napok után a SHIB ezen a héten is nagyot alkotott, az elmúlt 7 nap során 8,3%-ot növekedett.

Vajon ez a kis növekedés elég lesz ahhoz, hogy a SHIB-hadsereg ismét akcióba lendülhessen? Vagy 2022-ben a Shiba Inu egyre inkább a mémérmék homályába csúszik?

Solana 

A Solana jelenleg a világ ötödik legnagyobb kriptopénzeként, 62 milliárd dollárt meghaladó piaci kapitalizációval rendelkezik, 2021-ben pedig figyelemre méltó felemelkedésen ment keresztül.

Miután az év elején kevesebb mint 2 dollárral kezdte a kereskedést, november elején 260 dolláros történelmi csúcsot ért el, és most alig 200 dollár felett kereskedik.

A SOL a Solana blokklánchálózat natív tokenje, és az egekbe szökő értéke a hálózat növekvő kilátásait tükrözi.

A blokklánc egyre több elismerést kap a robusztus tranzakció-feldolgozási sebességéért – nem más dicséri, mint Sam Bankman-Fried, az FTX kriptotőzsde alapítója és vezérigazgatója, aki nemrég az Ethereummal szemben előnyben részesítette. Ha a Solana tovább növeli jelenlétét, a SOL-tulajdonosok a Holdon találhatják magukat.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Cardano 

Közvetlenül a SOL mögött 55 milliárd dolláros piaci capjével a Cardano ül, amely 2021-ben szintén meteorikus emelkedésen ment keresztül. A token kevesebb mint 0,20 dolláron kezdte az évet, és szeptember elejére a 3 dollárt is meghaladta – ezzel a világ harmadik legnagyobb kriptopénzévé vált.

Korábbi rekordjától azonban már kissé eltávolodott, jelenleg pedig 1,66 dolláron kereskedik.

A Cardano az Ethereum társalapítójának, Charles Hoskinsonnak az agyszüleménye, aki elhagyta az Ethereumot, miután nem értett egyet Vitalik Buterin tervével, hogy a blokkláncot nonprofit szinten tartsa.

A Cardano már korábban nagy nevet szerzett magának – de mivel az ada egy hónapok óta tartó medvecsapás kellős közepén van, 2022 lehet a döntő év a számára.

Avalanche

Nevével ellentétben, az Avalanche idén vörös volt. A 2021-es év elején az AVAX-szal alig 3 dollár fölött kereskedtek; november végére 146 dollárt meghaladó történelmi csúcsot ért el, ami elég jó ahhoz, hogy megelőzze a Dogecoint, és a világ 10 legnagyobb kriptovalutájának egyikévé váljon.

Jelenleg több mint 116 dolláron kereskednek vele, piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 26 milliárd dollárt.

Az AVAX az Avalanche blokklánc natív tokenje, az Ethereum egyik feltörekvő riválisa az okosszerződések terén.

Az AVAX őszi ralija a Deloitte-tal való új partnerségnek köszönhető, amelynek keretében a tanácsadóóriás az Avalanche-ot a Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökséggel (FEMA) folytatott munkájának támogatására fogja használni.

A Deloitte-üzlet révén az Avalanche irigylésre méltó hitelességet kapott, így 2022-ben a blokklánc és a tokenje kihasználhatja ezt a talajt, hogy új magasságokba emelkedjen.

Olvastad már? Megindult a felépülés – csaknem 10%-ot nőtt a bitcoin az elmúlt 24 órában


Forrás: fortune.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.