Az ARK Invest újabb 54 millióért vásárol Square részvényből

-

A Cathie Wood által vezetett Ark Invest újabb adag Square Inc. részvénnyel bővítette portfólióját, közel 53,7 millió dollár értékben.
A New York-i székhelyű ARK Invest befektetési cég a múlt pénteki kereskedés során 225.937 darab Jack Dorsey-féle Square részvényt vásárolt fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legutóbbi hírlevelükben megosztott adatok szerint a vásárlás az ARK Innovation ETF (ARKK) és az ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) alapokon keresztül történt, amelyek a cég hat aktívan kezelt tőzsdén kereskedett alapja közül kettő. A két alapot 179 664, illetve 46 273 Square-részvénnyel töltötték fel.
Cathie Wood cége az ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) révén szintén rendelkezik részesedéssel a Square-ben.
A hétfői kereskedés előtt a három ETF együttesen több mint 7,2 millió részvényt birtokol a fizetési vállalatból, több mint 1,7 milliárd dollár értékben.

Square, Coinbase

A Square részvényeinek felvétele az ARK portfóliójába Dorsey csütörtöki bejelentése után történt, amelyben felfedte egy „új üzletág” terveit, amely egy olyan platform kiépítésére összpontosít.
Ezzel a Square megkönnyítené a Bitcoin-alapú „nem letétkezelői, engedély nélküli és decentralizált pénzügyi szolgáltatásokat”, tehát a defi területére lépne be.
A hónap elején Dorsey azt is megerősítette, hogy a fizetési vállalat egy Bitcoin hardvertárcát fog építeni.
Pénteken az ARK Invest 214 718 darab Coinbase-részvényt is megvett. A vásárlás az ARKK-n keresztül történt, amely most már több mint 4 millió részvényt birtokol a kriptopénz tőzsdében, 905 millió dollár értékben.
Bár a Square és a Coinbase is kínál a felhasználóknak különböző kripto-központú funkciókat, mint például a Bitcoin vásárlása és eladása, mindegyik vállalat tart Bitcoin-t a tartalékai között.

A sajtótájékoztató időpontjában a Square 8 207 Bitcoint tart, ami mai árfolyamon nagyjából 260 millió dollárt ér.
Hasonlóképpen, a Coinbase februárban elmondta, hogy 4482 bitcoint tart, ami 141 millió dollárt ér.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: blockinsider.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!