3 ok amiért a bitcoin összértéke már idén átlépheti az 1 billió dollárt

-

A bitcoin árfolyambecsléseit mindig lehet vitatni. A merész, hétjszámjegyűre való növekedések mellett visszafogottabb jóslatok is vannak a piac jelenlegi helyzetéről.
Egy, az iparban jártas igazgató szerint 2020 végére akár 50 000 dollár is lehet a bitcoin árfolyama – jóslatát meg is indokolta.
Antoni Trenchev, a Nexo alapítója a Bloombergnek adott interjújában elmondta, hogy cége elemzői összevetették becsléseiket, és könnyen elképzelhető, hogy 2020 végére 50 000 dollár lesz a bitcoin árfolyama. A Nexo egy bankszolgáltatásokat nyújtó cég a blokklánc és kriptoszféra számára.
Amikor a bitcoin általános elterjedéséről kérdezték, Antoni megerősítette, hogy a kriptopénz lesz a digitális arany, mivel az emberek egyre jobban ragaszkodnak hozzá, ahelyett, hogy fizetnének vele.

A feleződés

Az első számú és legfontosabb tényező egy lehetséges nagy áremelkedés mögött a bitcoin feleződése.
Trenchev hozzátette, hogy a dollár 1920-as években történt felemelkedése óta a német birodalmi márkával szemben ez az egyetlen pénzügyi eszköz, amely aszimmetrikus megtérülést hoz.
A stock-to-flow és egyéb népszerű modellek, amelyek a korábbi piaci ciklusokat veszik alapul, mind bika piacot jeleznek a feleződés után 5 hónappal.

Geopolitika

Az interjúban ugyan nem esett szó róla, de a Közel-Keleten kialakult nemzetközi helyzet fokozódásával sokan hagyhatják ott a fiat pénzeket a különböző biztos befektetések javára.
Erre akár a pénteki, amerikai légicsapás is bizonyíték lehet, a bitcoin 8%-ot ugrott, 7400 dollárra, miután az USA egy dróntámadással végzett egy vezető iráni katonai vezetővel. (Bár sokak szerint az okokat inkább egy short squeeze-ben kell keresni, akárcsak egyéb, kiugró növekedések esetében).
Az arany és az olaj ára is a bitcoinnal emelkedett. Ez is bizonyítja, hogy a kriptó is menedékvaluta lehet. Persze az olyan becsmérlők, mint Peter Schiff, máshogy gondolják. Ő ismét nem ismerte el, hogy a befektetők az aranyat is spekulatív céllal vásárolják.

Gazdaság

A világgazdaság egyre jobban küszködik, ami egyre nagyobb nyomást helyez a bankokra és a fiatalapú pénzügyi rendszerekre. A FED megnövelte repóegyezményeit, így még több dollárt nyomtatott. Ez a tendencia valószínűleg 2020-ban sem fog változni (miért is változna?)…
A WSJ szerint ez a pénzügyi őrültség máris további 57 milliárd dollárt pumpált a pénzügypiacokba.
A pénzügyi nyomás a befektetőket is arra kényszerít, hogy menedékvalutákhoz forduljanak a pénz értékvesztése vagy a tőkeszabályozások miatt. Dél-Amerika jelentős területeit sújtja pénzügyi válság, a bitcoin pedig sokak számára jelentett megoldást.
Azok a narratívák, miszerint 2020 végére 50 000 dolláros bitcoinra kell számítanunk, nem fognak eltűnni. Készüljünk fel hát rá, és próbáljunk meg minél racionálisabban gondolkodni, hisz ezek a növekedések nem fognak feltétlenül az ölünkbe hullani.

Olvastad már? Egy vezető közgazdász szerint a bitcoin egy piramisjáték

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!